Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Προσκλητήριο μάχης για την Αθήνα

Την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασχοληθεί απερίσπαστος και ουσιαστικότερα με τα δημοτικά πράγματα της Αθήνας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα". Τη θέση του στη Βουλή καταλαμβάνει ο Μπάμπης Αγγουράκης

Την απόφασή του να ασχοληθεί απερίσπαστος και ουσιαστικότερα με τα δημοτικά πράγματα, ανακοίνωσε χτες ο Λεων. Αυδής, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", παραιτούμενος από το αξίωμα του βουλευτή. Τη θέση του στη Βουλή καταλαμβάνει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λεων. Αυδής, αναφέρθηκε αναλυτικά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα, ως παράγωγα της κυρίαρχης πολιτικής, στο σχεδιασμένο μετασχηματισμό της σε μια πόλη της κοινωνίας των δύο τρίτων, με εκούσιο εξανδραποδισμό των εργαζομένων και ασύδοτη κυριαρχία της κερδοσκοπίας, αλλά και στην άλλη αντίληψη, αυτή του αγώνα και της διεκδίκησης των λαϊκών αιτημάτων και συμφερόντων, που προβάλλει η "Αγωνιστική Συνεργασία", δίνοντας έτσι το σύνθημα της μεγάλης μάχης για την πρωτεύουσα. "Δεν είναι σκοπός μας να απαριθμήσουμε τα προβλήματα. Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για την πόλη και για τους κατοίκους της η αγωνιστική παρέμβαση αυτή τη στιγμή των ανακατατάξεων και της γενικής προσπάθειας ιδιοποίησης των κοινωνικών και των φυσικών αγαθών. Η δημοτική μας παράταξη έχει στο ενεργητικό της πολλές παρεμβάσεις, που θα επιθυμούσαμε να είναι περισσότερες και πιο ολοκληρωμένες και συστηματικές. Είμαστε αναγκασμένοι να ενεργοποιηθούμε περισσότερο, ώστε να αναδείξουμε τη σημασία και τις συνέπειες των αλλαγών που συντελούνται γύρω μας. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη βουλευτική ιδιότητα, ώστε να μπορέσω να ασχοληθώ απερίσπαστος με τη δημοτική δουλιά" είπε ο Λεων. Αυδής. Και υπογράμμισε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή, γιατί θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική δουλιά σε δύο επίπεδα, δηλαδή του βουλευτή και του δημοτικού συμβούλου, σημειώνοντας ότι θεωρεί "ουσιαστικότερη την ενασχόληση με τα δημοτικά πράγματα γιατί έρχεται σε αμεσότερη επαφή με τον κόσμο που θίγεται από την κυρίαρχη πολιτική".

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αθήνα και τις αλλαγές που συντελούνται, είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ένα πολύπλευρο εγχείρημα ανατροπής και διάλυσης όλων των ιστών της πόλης. "Είναι αισθητοί,

  • για να χρησιμοποιήσουν την ποιητική εικόνα του Καβάφη, όχι μόνον οι κρότοι των σφυριών αλλά και τα υψηλά τείχη που χτίζονται", είπε χαρακτηριστικά.
Μπορούμε!

"Πιστεύουμε ότι με τον αγώνα μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς των κυρίαρχων κύκλων" τόνισε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα". Σημειώνοντας ότι η παράταξη ούτε μπορεί ούτε θέλει να υποκαταστήσει το λαϊκό κίνημα και να εμφανιστεί ως εργολάβος υποστήριξης των λαϊκών συμφερόντων. "Οι κάτοικοι της Αθήνας πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, την υποστήριξη των συμφερόντων τους, των κοινωνικών τους κατακτήσεων, των ελεύθερων χώρων τους και του πρασίνου, του δικαιώματός τους να έχουν εξασφαλισμένους τους υλικούς όρους για την ανάδειξη της ανθρώπινης αξίας τους", είπε και πρόσθεσε: "Η παράταξή μας φιλοδοξεί να γίνει ένα εργαλείο για την ανάδειξη, την προβολή, την υποστήριξη των λαϊκών διεκδικήσεων".

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Σπ. χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Αντ. Σκυλλάκος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, ο Νίκος Καραντηνός ταμίας της ΕΣΗΕΑ, ο Σταύρος Βαρουτσής μέλος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ, πολλοί δημότες και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ