Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στη συνθήκη του φακελώματος

Σε πικετοφορία καλούν τη Δευτέρα 9 Ιούνη, στις 7μμ στην πλατεία Κάνιγγος, η Επιτροπή ενάντια στη συνθήκη, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικάτα, αντιδρώντας στην κύρωση της Συνθήκης Σένγκεν

Πικετοφορία κατά της Συνθήκης Σένγκεν και πορεία στη Βουλή διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα η Επιτροπή για τη μη Επικύρωση και Εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν. Η πικετοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής, "η κυβέρνηση κατέθεσε και σε συνεργασία με τη ΝΔ ψήφισαν στην επιτροπή της Βουλής τη διαβόητη Συμφωνία Σένγκεν. Από κοινού τα δυο αυτά κόμματα απέκλεισαν τις διάφορες σχετικές με το θέμα επιστημονικές και άλλες οργανώσεις, οι οποίες προτάθηκε από τα άλλα κόμματα να κληθούν και να ενημερώσουν το Σώμα ως καθ' ύλην αρμόδιες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Συμφωνία Σένγκεν, έκτακτα, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 1997".

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι, άσχετα από τα προσχήματα, "κατά τη γνώμη μας η πρόταξη της Σένγκεν γίνεται βασικά με σκοπό ο πρωθυπουργός να πάει στη Διακυβερνητική, έχοντας στο τσεπάκι εγκριμένη τη συμφωνία και βασικά τον περιορισμό των αντιδράσεων των εργαζομένων. Εκτιμάμε ότι η Σένγκεν και ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 2472/97, ο οποίος νομιμοποιεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών".

Η Επιτροπή καλεί τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και όλους όσοι ανησυχούν για την επιχειρούμενη αντιδραστική προσπάθεια, να πάρουν μέρος στην πικετοφορία.

"Ας είναι σίγουροι οι εμπνευστές όλων αυτών των μεθοδεύσεων ότι ψηφίζοντας τέτοια νομοθετήματα δεν ξεμπερδεύουν μια και έξω με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, θα βρουν τρόπους να ακυρώσουν στην πράξη και αυτά τα τερατουργήματα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Συμμετέχουν στην κινητοποίηση

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην κύρωση της Συνθήκης Σένγκεν εκφράζουν, με ανακοινώσεις τους, δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στην πικετοφορία της Δευτέρας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει χαρακτηριστικά πως "με πρόσχημα την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, όπως είναι η τρομοκρατία, τα ναρκωτικά και γενικά το κοινό και το οργανωμένο έγκλημα, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχώρησαν στη δημιουργία μιας τεράστιας τράπεζας πληροφοριών, στην οποία θα φακελώνονται τα πάντα, πρόσωπα και πράγματα".

"Η Συνθήκη Σένγκεν είναι κι αυτή, όπως κι η "Λευκή Βίβλος", γνήσιο παιδί της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και της Ευρωπαϊκής Καπιταλιστικής Ενοποίησης", τονίζει στη δική του ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σημειώνοντας ότι "είναι το απάνθρωπο εργαλείο της ευρωπαϊκής μονοπωλιακής ολιγαρχίας, το οποίο θα λειτουργεί προληπτικά, στα πλαίσια του πανίσχυρου κατασταλτικού μηχανισμού, που οικοδομούν οι κυρίαρχοι πολιτικο-οικονομικοί κύκλοι των Βρυξελλών". Ανακοίνωση εξέδωσε και το παράρτημα Ηλιούπολης του Συνδικάτου, στο οποίο επισημαίνεται πως "τα ιδανικά μας δε συμβιβάζονται με το χαφιεδισμό και το φακέλωμα".

  • Εκδήλωση για τη Συνθήκη του Σένγκεν διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) τη Δευτέρα στα γραφεία του συλλόγου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Τάκης Παπάς,πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, ο Νίκος Τσιούνης,πρόεδρος της Επιτροπής για τη μη Επικύρωση και Εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν, και ο Δημήτρης Σαραφιανός,μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Φίλης,μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοκρατική απαίτηση το δημοψήφισμα(1998-07-23 00:00:00.0)
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ(1997-06-28 00:00:00.0)
Ζητούν να μην εφαρμοστεί η Σένγκεν(1997-06-14 00:00:00.0)
"Οχι" στο νομοσχέδιο Γιαννόπουλου(1997-03-13 00:00:00.0)
Να μην κυρωθεί η Συμφωνία Σένγκεν(1997-03-12 00:00:00.0)
Ημερίδα για τη συμφωνία "Σένγκεν"(1997-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ