Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισε χτες η 23η γενική συνέλευση της ΔΟΕ

Πρώτη μέρα της 23ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ήταν η χτεσινή. Το πρωί ήταν αφιερωμένο στα διαδικαστικά ζητήματα, διαπίστωση απαρτίας, εκλογή προεδρείου, ενημέρωση των συνέδρων από τους αιρετούς αντιπροσώπους του κλάδου στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ενώ το απόγευμα έγινε η έκθεση πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθησαν μέχρι αργά το βράδυ οι ομιλίες των αντιπροσώπων επί των εκθέσεων του ΔΣ.

Αυτό που χαρακτηρίζει την 23η Γενική Συνέλευση είναι η αγωνία της κυβερνητικής ΠΑΣΚ να διαμορφώσει τέτοιο πλαίσιο αιτημάτων στο πρόγραμμα δράσης του κλάδου για τα επόμενα δύο χρόνια, ώστε να είναι στο πλαίσιο του εφικτού της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ιστορικά αιτήματα του κλάδου, όπως η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% ή ακόμα και η εξαίρεση της Παιδείας από το νόμο για την Αποκέντρωση, αφαιρούνται διακριτικά, από το πρόγραμμα δράσης.

Στόχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" - που ενίσχυσε τις δυνάμεις της στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων - από αυτό το συνέδριο είναι η διατήρηση της έδρας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για να μπορεί να βάζει φρένο στις συναινετικές δυνάμεις του κλάδου. Να σημειώσουμε ότι το σύνολο των αντιπροσώπων είναι 467, ενώ το μέτρο για την έδρα στο νέο ΔΣ είναι 41 ψήφοι.

Σήμερα, οι εργασίες Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ συνεχίζονται με ψηφοφορία για τα διοικητικά και οικονομικά πεπραγμένα και συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ