Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγώνας πολιτών ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Αύριο και μεθαύριο, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη, πολίτες και φορείς συντονίζουν τη δράση τους για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, ενώ καταγγέλλουν όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία με... ελεύθερα ναρκωτικά

Στη συγκρότηση επιτροπής που θα παλέψει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, χωρίς διάκριση ανάμεσα σε σκληρά και μαλακά, και θ' αγωνιστεί για τη λήψη μέτρων στήριξης της αποτοξίνωσης και αποθεραπείας, προχωρούν οι πολίτες του Νομού Μεσσηνίας. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες υπογραφές από εκπαιδευτικούς, μαθητές και σπουδαστές, καθώς και από μέλη φορέων και συλλόγων, ενώ μεθαύριο στις 8 μ.μ. - Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών - ως πρώτο βήμα προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.Ανοιχτές συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στην Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη.

""Οχι" σε όλα τα ναρκωτικά, "ναι" σε μια ζωή δίχως ναρκωτικά", θα είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης, που στόχο έχει να καταγγείλει στο λαό και στη νεολαία της Μεσσηνίας τις δηλώσεις υπουργών, πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων υπέρ της αποποινικοποίησης και της ελεύθερης χρήσης του χασίς. "Είμαστε αντίθετοι στο διαχωρισμό σκληρών - μαλακών και στη δημιουργία ζωνών ελεύθερης διακίνησης, γιατί αυτές οι θεωρίες καλλιεργούν τη λογική του συμβιβασμού με το πρόβλημα", τονίζει η διακήρυξη της επιτροπής κατά των ναρκωτικών.

Στη διακήρυξή τους οι πολίτες του νομού αναφέρουν πως στη Μεσσηνία η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών έχει προσλάβει τρομακτικές διαστάσεις, που επιβάλλουν σκληρό αγώνα απ' όλους. Η αβεβαιότητα για το αύριο, η φτώχεια, η ανεργία, η λιτότητα, οι αυστηρές περικοπές στις δαπάνες του κράτους για παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό, η έλλειψη ουσιαστικής πρόληψης, η ασυδοσία των ναρκο - κυκλωμάτων, η μη στήριξη των θεραπευτικών κοινοτήτων αλλά και η προβολή στη νέα γενιά "οραμάτων", αντιλήψεων και προτύπων που καλλιεργούν τον ατομισμό, την υποταγή και την ελαστική συνείδηση, θεωρούνται από την επιτροπή, τα βασικότερα αίτια για την εμφάνιση και εξάπλωση των ναρκωτικών. "Πιστεύουμε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η καλλιέργεια ανώτερων ιδανικών και προτύπων στη νεολαία, η ένταξη των νέων μας στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και αμορφωσιά, η συλλογική δράση για τα δικαιώματα στη ζωή", καταλήγει η διακήρυξη.

Στην Πάτρα

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στα Ναρκωτικά που αποτελούν Μαζικοί Φορείς της Πάτρας, διοργανώνει εκδήλωση για την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, την Πέμπτη 26 Ιούνη,στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία των Ψηλών Αλωνιών. Στην εκδήλωση θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Κοινότητας "18 Ανω", εκπροσώπου του ΕΣΥΝ και εκπροσώπου της Επιτροπής και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Μίλτο Πασχαλίδη (από το συγκρότημα "Χαϊνηδες").

Η Επιτροπή θεωρώντας πως "η συλλογική δράση και ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί τη νεολαία έξω από τα ναρκωτικά", καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Πάτρας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και στη δράση εναντίον των ναρκωτικών ώστε "κάθε χώρος δουλιάς, μόρφωσης και κατοικίας να γίνει μετερίζι πάλης για τη λήψη πραγματικών μέτρων πρόληψης από την πολιτεία".

Στην Αλεξανδρούπολη

Την Τετάρτη, όμως, και στην Αλεξανδρούπολη οι πολίτες αγωνίζονται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης πραγματοποιούν εκδήλωση - σύσκεψη φορέων με σκοπό τον συντονισμό και τη δράση τους ενάντια στα ναρκωτικά. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης.

"Επιδιώκουμε με μαζική δράση μέσα από μαζικούς και νεολαιίστικους φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους γονέων, επιστημόνων να συντονίσουμε την πάλη μας για να διεκδικήσουμε μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τοξικομανίας. Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για έναν καλύτερο κόσμο, για μια ζωή με νόημα και αξίες. Ο αγώνας μας είναι αγώνας για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, και όχι για μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά", τονίζουν στην πρόσκλησή τους οι δύο Σύλλογοι.

Τέλος, επισημαίνουν πως αυτοί που μιλούν για διαχωρισμό σκληρών - μαλακών ναρκωτικών είναι αυτοί που έχουν καταδικάσει το λαό και ιδιαίτερα τους νέους στην ανεργία, που τους έχουν στερήσει το δικαίωμα στη μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, αυτοί που υποχρεώνουν τους νέους να ζουν τα συμπτώματα μιας κοινωνίας που νόμος της είναι η βία, η εκμετάλλευση και η αδικία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για τη ζωή!(2011-10-08 00:00:00.0)
Προσωπικότητες του αθλητισμού στηρίζουν την καμπάνια της ΚΝΕ(2011-04-02 00:00:00.0)
Μήνυμα ζωής και αγώνα(2003-06-27 00:00:00.0)
Δεν είναι τυχαίες αυτές οι δηλώσεις(1997-05-27 00:00:00.0)
Δεν είναι τυχαίες αυτές οι δηλώσεις(1997-05-27 00:00:00.0)
Πολιτικό πρόβλημα με κοινωνικές διαστάσεις(1996-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ