Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποζημιώσεις από το Δημόσιο για ατυχήματα

Το Δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει αποζημίωση στους υπαλλήλους του ή στις οικογένειές τους, εφόσον το ίδιο ενέχει ευθύνη για το ατύχημα, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, αποζημίωση 30 εκατομμυρίων δραχμών στην οικογένεια του 24χρονου στρατιώτη Αντ. Φαμέλου επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. O Αντ. Φάμελος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 17 Μαρτίου 1992 στη σκοπιά του στρατοπέδου από το συνδικάτο του εγκλήματος (Αντ. Δίπλα, Β. Καλτσά, Β. Σούφλα, Θ. Κατηφίδη και Κ. Ναστούλη), ενώ στη συνέχεια η οικογένεια του άτυχου φαντάρου κατέθεσε αγωγές αποζημίωσης στα διοικητικά δικαστήρια.

Πάντως, το βασικό μέρος της απόφασης του δικαστηρίου αφορά την ευθύνη του Δημοσίου για ατυχήματα που προκαλούνται στους υπαλλήλους του. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επικαλούμενο το άρθρο 105 του Αστικού Κώδικα επισημαίνει ότι το Δημόσιο θα αποζημιώνει και υπαλλήλους του, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, εφόσον ο υπάλληλος εκτίθεται σε αυξημένους κινδύνους για τη ζωή του και τη σωματική ακεραιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ