Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο Στρατόπεδο Κόδρα 12 - 14 Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ

Το Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά θα φιλοξενήσει φέτος τους χιλιάδες νέους της Θεσσαλονίκης στο ραντεβού τους με την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Το 23ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ φέτος θα στηθεί στο χώρο του στρατοπέδου, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα. Για τρεις ολόκληρες μέρες, από τις 12 έως τις 14 του Σεπτέμβρη η ψυχή της νεολαίας θα χτυπά στην Καλαμαριά. Το Φεστιβάλ, ο μοναδικός αυτός ζωντανός νεολαιίστικος θεσμός, θα αποτελέσει και φέτος βήμα προβολής της ερασιτεχνικής δημιουργίας, της προοδευτικής τέχνης, κόντρα στην πολιτιστική υποβάθμιση και την υποκουλτούρα.

Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης, ενώ μέχρι το κεντρικό τριήμερο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, τόσο στην πόλη και τις συνοικίες, όσο και στην ύπαιθρο Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τις πολύμορφες δραστηριότητες του 23ου Φεστιβάλ, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει άλλο ένα πλατύ άνοιγμα στη νεολαία και το λαό του νομού, να φέρει τη νεολαία σε επαφή με την ανατρεπτική πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ, με την πρότασή του για τη διέξοδο από την κρίση.

Μετά την πρώτη προφεστιβαλική εκδήλωση της Σπουδάζουσας στις αρχές του Ιούνη, το Φεστιβάλ, απλώνεται στις γειτονιές της πόλης:

  • Την ερχόμενη Παρασκευή η Οργάνωση Υπαίθρου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Περαία στις 8 μ.μ. με θέμα τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.
  • Την Κυριακή 30 Ιούνη, στην Ανω Πόλη (μεσαία πορτάρα) η εκδήλωση θα περιστραφεί γύρω από τον "Πολιτισμό και τη νεολαία".
  • Θέμα τα ναρκωτικά έχει και η εκδήλωση που θα γίνει στις 2 του Ιούλη στην Πλατεία Ηλιούπολης στη Σταυρούπολη.
  • Η ειρήνη, η αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη και η φιλία των λαών, είναι το θέμα της προφεστιβαλικής που θα γίνει στις 3 Ιούλη στο Πάρκο Παπαναστασίου.
  • Για το ίδιο θέμα θα μιλήσει ενόψει του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός, στην κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης που θα γίνει στις 23 Ιούλη στην Πλατεία Ναυαρίνου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ