Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με κατάρρευση απειλείται η ΕΑΣ Καρδίτσας

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στην Ενωση

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας (ΕΑΣΚ), εξαιτίας της τακτικής των προηγούμενων διοικήσεων της ΑΣΠΑ, αλλά και της πλειοψηφίας της νεοεκλεγμένης διοίκησης που φαίνεται να αδιαφορεί για την τύχη της Ενωσης. Η ΕΑΣ Καρδίτσας απειλείται με κατάρρευση λόγω της δραματικής συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της και των τεράστιων χρεών (6,2 δισ. δραχμές) που συσσώρευσε η αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων και η άκριτη εφαρμογή της από τις διοικήσεις της.

Παρεμβαίνοντας, σε αυτή την εκφυλιστική κατάσταση οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΚ - που είναι 10 μήνες απλήρωτοι - καλούν το νέο ΔΣ και ειδικότερα τις παρατάξεις ΑΣΠΑ και ΑΔΑΚ, να σταματήσουν τις παραταξιακές λογικές που οδηγούν στο κλείσιμο την Ενωση. Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι οι νεοεκλεγμένοι διοικητικοί σύμβουλοι από τις εκλογές στις 7/5/97, αποδεικνύουν ότι δε συναισθάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες. Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Κρίνοντας τα προβλήματα με κομματική ιδιοτέλεια, ξεχνούν ότι στη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκαν επειδή τους ψήφισαν οι αγρότες με σκοπό να υπηρετήσουν και να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ την οποία εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση και όχι να εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες".

Να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις ΑΣΠΑ και ΑΔΑΚ μετά από ενάμιση μήνα "παζαρέματος" τα βρήκαν τελικά και μοίρασαν τις καρέκλες. Ετσι το προεδρείο της ΕΑΣΚ θα καταλάβει για δύο χρόνια η ΑΣΠΑ και για ένα χρόνο η ΑΔΑΚ.

Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, πρέπει να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση και ότι οι δύσκολες περιστάσεις καλούν όλους: διοίκηση, αγρότες, εργαζόμενους, σε κοινό ταξικό αγώνα για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της Ενωσης. Σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για τους αγρότες του νομού Καρδίτσας και τους 226 εργαζόμενους της Ενωσης.

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΣΚ καλεί όλους τους βουλευτές του νομού να πάρουν ανοιχτά θέση για το πρόβλημα και τους φορείς, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δήμοι, επαγγελματοβιοτέχνες, ΟΑΣΚ και ΟΑΔΗΣΚ, να συμπαραταχτούν έμπρακτα στον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ