Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν είναι τυχαίες αυτές οι δηλώσεις

Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά, στο 75ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Πατησίων

"Καλλιεργήστε ελεύθερα "χασίς". Αποποινικοποιήστε τώρα τα ναρκωτικά... ". Χρησιμοποιώντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου,η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Καλ. Μπουντούρογλου,ξεκίνησε την ομιλία της - κάνοντας αυστηρή κριτική στις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου - σε εκδήλωση με θέμα τα ναρκωτικά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Θυμαρακίων και ο Σύλλογος Γονέων του 75ου Δημοτικού Σχολείουσε αίθουσα του σχολείου.

Η Κ. Μπουντούρογλου τόνισε ότι δεν είναι τυχαίες αυτές οι δηλώσεις ενός κυβερνητικού παράγοντα και ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τον "κοινωνικό" διάλογο με τους εργαζόμενους. Σε μια περίοδο που η ανεργία πλήττει κάθε άνθρωπο και κυρίως τους νέους. Σε μια περίοδο που οι περικοπές στην παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι δηλώσεις αυτές, υπογράμμισε, καλλιεργούν την ιδεολογία του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε "μαλακά" και "σκληρά", προωθούν την πολιτική των υποκατάστατων σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει στους ανθρώπους της βασικά προνόμια και δικαιώματα.

Με τη σειρά του, ο διδάκτορας ψυχολογίας, από το πρόγραμμα απεξάρτησης του "18 Ανω" Η. Μιχαλαρέας, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο πρόβλημα των ναρκωτικών, τόνισε: "Από φαρμακολογικής και χημικής πλευράς μπορείς να κανείς διαχωρισμό στις επιδράσεις που προκαλούν τα διάφορα ναρκωτικά. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι και το "χασίς" είναι μια ψυχότροπη ουσία, που δημιουργεί ένα είδος ψυχολογικής εξάρτησης στον άνθρωπο".

Τέλος, η σχολική ψυχολόγος, Ζέτα Κωνσταντινίδου, υπογράμμισε ότι ο τρόπος ζωής που προωθείται στην κοινωνία μας, οδηγεί πολλούς νέους ανθρώπους στην αποξένωση και στον ατομικισμό. Αν θέλουμε, κατέληξε, να μιλάμε για πρόληψη, πρέπει να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουν οι νέοι τον ελεύθερο χρόνο τους, να αποκτήσουν μέσα από το σχολείο ουσιαστική γνώση, να αποκτήσουν ένα όραμα για μια καλύτερη κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ