Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Το ΚΚΕ έχει την άποψη του ... Ρήγκαν!

Το ΚΚΕ έχει την άποψη που είχε ο ...Ρήγκαν για τα ναρκωτικά. Αυτή την άκρως ...διαυγή τοποθέτηση έκανε χτες ο Γ. Παπανδρέου,μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Φλας" για να υπερασπιστεί αφ' ενός τις θέσεις του περί νομιμοποίησης των, δήθεν, "μαλακών" ναρκωτικών, και αφ' ετέρου να "δικαιώσει" την τακτική μετατροπής του υπουργικού του θώκου σε "καρέκλα προπαγάνδισης" τέτοιων αντιλήψεων, με στόχο τη μετατροπή τους σε επίσημη πολιτική.

Παράλληλα, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι "άνθρωπος του διαλόγου", πως τις θέσεις του "τις έχει εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια, είτε ήταν υπουργός είτε δεν ήταν, και δεν αλλάζει τις απόψεις του επειδή έχει υπουργοποιηθεί". Συνέχισε, λέγοντας ότι οι απόψεις του εκφράζουν τον ίδιο και πως θα μπορούσε να αντιτάξει στους επικριτές του ότι "οι απόψεις που εκφράζουν οι άλλοι σε αυτή τη συζήτηση είναι αυτές που βοηθούν τους εμπόρους ναρκωτικών... όπως στην Αμερική όπου ταυτισμένη η άποψη του ΚΚΕ με αυτές του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ρήγκαν για τον πόλεμο των ναρκωτικών, ως αποτέλεσμα είχε τη μεγαλύτερη διάδοση της ηρωίνης και της κοκαίνης"... Κατά τα άλλα, ζήτησε "με νηφαλιότητα να συζητήσουμε την ουσία των προβλημάτων"...

  • Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσε χτες ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σιούφας και, με αφορμή τις θέσεις που διατυπώνει ο Γ. Παπανδρέου, τους ζητά να απαντήσουν "αν κατανοούν την ισχυριζόμενη διαίρεση προσωπικότητας του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών" και αν αποδέχονται τη λογική, που θέλει άλλοτε κάποιος να μιλά ως υπουργός και άλλοτε ως άτομο.
  • Την καταδίκη του στις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου εξέφρασε, με χτεσινή του ανακοίνωση και μετά από έκτακτη συνεδρίαση, το προεδρείο του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ