Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αντιστασιακοί καταγγέλλουν τον εμπαιγμό

Συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Σε συγκέντρωση καλεί τους αντιστασιακούς την Πέμπτη 29 Μάη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ σε συνεργασία με τις άλλες συνεργαζόμενες ΕΑΜογενείς Ενώσεις. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ.,στην πλατεία Κάνιγγος,για να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν οι αντιστασιακοί για τον εμπαιγμό που υφίστανται από την κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί υπόμνημα και ψήφισμα.

Στο σχετικό κάλεσμα τονίζεται ότι "ο πρωθυπουργός επί 5μηνο, παρά τα επανειλημμένα διαβήματά μας αρνείται να δεχτεί αντιπροσωπεία μας για να συζητήσει τα προβλήματά μας, όπως και αυτά των πολιτικών προσφύγων".

Επίσης σημειώνεται ακόμα το γεγονός ότι δεν έχει έρθει στη Βουλή προς συζήτηση το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ζολώτα, καθώς και ότι δεν έχουν ζητηθεί από τη γερμανική κυβέρνηση οι πολεμικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.

Το κάλεσμα προς τους αντιστασιακούς για τη συγκέντρωση της Πέμπτης καταλήγει με την επισήμανση: "Η ηθική αποκατάσταση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης δεν ολοκληρώνεται εφόσον δεν έχει ανεγερθεί στην Αθήνα σχετικό Μνημείο και Μουσείο και η διδασκαλία της στα Σχολεία και στο Στρατό παρουσιάζεται ελλιπής και διαστρεβλωμένη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ