Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανασυγκροτείται ο κομματικός μηχανισμός

Στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος ρίχνει το βάρος του τώρα ο Κ. Καραμανλής, ενώ, θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, επαναφέρει για μία ακόμα φορά το θέμα σε κομματική συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέμα που συζητήθηκε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και για το οποίο ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής είπε ότι θα είναι η πρώτη σοβαρή αναμέτρηση που θα δώσει το κόμμα με την κυβέρνηση.

Χτες συνεδρίασε η επιτροπή που έχει αναλάβει την οργανωτική ανασυγκρότηση με κύριο επιδιωκόμενο, από τον Κ. Καραμανλή, στόχο την εκκαθάριση του μητρώου μελών του κόμματος, που θεωρείται πλασματικό. Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης θα υπάρξουν και οργανώσεις που θα διαλυθούν, αφού αρκετές από αυτές είναι οργανώσεις - "σφραγίδα". Με την ενέργεια αυτή ο Κ. Καραμανλής θέλει να έχει λυμένα τα χέρια του όσον αφορά τα οργανωτικά, επιδιώκοντας οι νέες εσωκομματικές εκλογές να γίνουν επί των πραγματικών μελών του κόμματος και όχι με μέλη που είναι τυπικά και μόνο οργανωμένα στο κόμμα. Στις σκέψεις του Κ. Καραμανλή είναι να οριστεί κάποιος βουλευτής ως επικεφαλής τριών ή τεσσάρων Ομάδων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) ο οποίος θα λειτουργεί πρακτικά ως "σκιώδης υπουργός".

  • Υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης των εξοπλισμών της χώρας μας τάχθηκε χτες ο Κ. Καραμανλής με δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσκεψη του στον υπουργό Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ