Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί κανιβάλων...

"Εξ αυτού του λόγου, ο κίνδυνος δεν προέρχεται από "επικίνδυνες απόψεις". Προέρχεται από αυτούς, που χαρακτηρίζουν τις απόψεις επικίνδυνες. Και ζητούν τη "λήψη μέτρων" κατά των απόψεων, όποιες κι αν είναι αυτές. Ο κίνδυνος προέρχεται όχι από την κάνναβη αλλά από τους κανίβαλους. Διότι, όπως θα λέγαμε στην "άνετη" γλώσσα του φωνασκούντος Κνίτη, καμία δημοκρατία δεν κινδύνευσε ποτέ από μαστούρα. Ενώ κάτι ομοϊδεάτες του εν λόγω Κνίτη, στην πρώτη ευκαιρία, δεν άφησαν ρουθούνι για ρουθούνι...".

Το παραπάνω εκτενές απόσπασμα αποτελεί τον επίλογο ενός άρθρου, του Ι. Κ. Πρετεντέρη, στο "Κυριακάτικο Βήμα" και το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο, για να πάρετε μια καλή γεύση των αντιλήψεων του αρθρογράφου και της εφημερίδας που το φιλοξενεί.

Αντιπαρερχόμαστε, λοιπόν, τους ανιστόρητους αφορισμούς του και τον συμβουλεύουμε να ξανακοιτάξει ορισμένα βιβλία ιστορίας, μήπως και καταλάβει από ποιες και τι είδους "μαστούρες" καταλύθηκαν οι αστικές δημοκρατίες της δεκαετίας του 1930 και κυριάρχησαν οι φασίστες "κανίβαλοι" ή ψάχνοντας λίγο βαθύτερα - αν μπορεί... - τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη, από ποιες και τι είδους "μαστούρες" ανατράπηκαν οι σοσιαλιστικές δημοκρατίες και επικράτησαν οι σύγχρονοι "κανίβαλοι" του απάνθρωπου καπιταλισμού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ