Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Βόλος της ειρήνης

Με επιτυχία έκλεισε το Σαββατοκύριακο στο Βόλο ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν στο πλαίσιο του Δεκαημέρου Ειρήνης η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και η "Νεανική Δράση".Το Σάββατο το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας, δεκάδες μαθητές ζωγράφισαν με θέμα την ειρήνη και ακολούθησε η βράβευση των δύο καλύτερων έργων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα με πορεία ειρήνης, που ξεκίνησε από την πλατεία Ανακασιάς του Δήμου Ιωλκού,6 χιλιόμετρα έξω από το Βόλο. Στις Αηδονοφωλιές έγινε στάση και τους οδοιπόρους της ειρήνης χαιρέτισε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κώτη.Η δεύτερη στάση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί περίμεναν τους ειρηνοδρόμους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και απηύθυνε χαιρετισμό η αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Βόλου, Καίτη Σαμαρά.

Η πορεία, με τους νέους της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" στην πρώτη γραμμή, κατέληξε στην παραλία του Βόλου. Στην πορεία πήραν μέρος εκπρόσωποι μαζικών φορέων, μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του Βόλου, καθώς επίσης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.Στη συγκέντρωση μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της "Νεανικής Δράσης" Γιώργος Σκλιας.Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Χάρη Ρούσση.

Οι συγκεντρωθέντες ενέκριναν ψήφισμα προς τον νομάρχη Μαγνησίας και η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό του ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ