Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντισταθείτε στην αποχαύνωση

Καλοπληρωμένοι καλαμαράδες, υποτακτικοί στα μεγάλα αφεντικά, αλλά και άλλοι που αυτοαποκαλούνται εκσυγχρονιστές, πήραν αυτές τις μέρες υπό την προστασία τους όχι μόνο τον Γ. Α. Παπανδρέου, αλλά και την υπεράσπιση της ελευθερίας του ανθρώπου. Λόγος γίνεται για τη γνώμη του κ. Παπανδρέου, ότι θα ήταν προσφορά στην κοινωνία και τη νεολαία, οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών (ναρκωτικών) να μπορούν να καλλιεργούν μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης (χασίς), που θα προορίζεται για ίδια χρήση.

Ολοι τους, λάβροι και υπερπροστάτες της ελευθερίας του ατόμου, κατατροπώνουν από τις τηλεοράσεις, σοβαρές εφημερίδες το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που λέει "όχι" σε όλα τα Ναρκωτικά.

Ολοι αυτοί οι εξυπνάκηδες, που θυμίζουν τους παλιούς δικολάβους στα δικαστήρια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, γιατί δεν τους συμφέρει, προσπαθούν να πείσουν ότι αιτία των θανάτων από τα ναρκωτικά δεν είναι η πολιτική της άρχουσας τάξης, που δημιουργεί την ανεργία, την αποχαύνωση, την απογοήτευση, που είναι κύριες αιτίες για να οδηγηθούν οι νέοι στα ναρκωτικά και τους τεχνητούς παραδείσους, αλλά ο μη διαχωρισμός σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Ο κ. Παπανδρέου βέβαια προχώρησε ακόμα παραπέρα. Παροτρύνει την κοινωνία να αποδεχτεί την ιδέα να καλλιεργούν οι χρήστες την ινδική κάνναβη για αυτοκατανάλωση. Λυπήθηκε την οικονομία των χρηστών και των οικογενειών τους και ζητάει μ' αυτόν τον τρόπο την απεξάρτησή τους από τους εμπόρους. Δε μας είπε βέβαια και πόσα τσιγαριλίκια θα επιτρέπει στον κάθε χρήστη. Ούτε μας είπε πώς οι καλλιεργητές δε θα γίνουν και έμποροι.. Εκτός και εννοεί και δω ότι θα δουλέψει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Μεγάλη προσφορά - μικρή τιμή δηλαδή, όπως ισχυρίζονται οι ομογάλακτοί του θιασώτες της ελεύθερης αγοράς. Ωρα είναι να υποδείξει και στους καλλιεργητές να δουλεύουν με το εμπορικό σύστημα της μεγάλης κατανάλωσης και του μικρού κέρδους.

***

Οχι δε λυπήθηκαν όλοι αυτοί, οι υπηρέτες της πλουτοκρατίας, τους χρήστες των ναρκωτικών. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη νεολαία σε δουλική, εξαρτημένη, αποχαυνωμένη, όχι μόνο από τα ναρκωτικά, αλλά και από το σύστημα. Γι' αυτούς δεν είναι θεμιτό η νεολαία να αμφισβητεί, να παλεύει για να 'ναι πράγματι ελεύθερη και από τα ναρκωτικά, αλλά και την πλουτοκρατία.

Αν όλοι αυτοί, που σήμερα κόπτονται και αναθεματίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την ασυμβίβαστη στάση τους απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών, ήθελαν πραγματικά να προσφέρουν στη νεολαία, δεν είχαν να κάνουν τίποτε άλλο απ' αυτό που λένε οι νέοι που αγωνίζονται στις κοινότητες για την απεξάρτησή τους.

Να στρατευτούν μαζί με τη νεολαία και όλο τον ελληνικό λαό να εξαλείψουν τις αιτίες που οδηγούν τη νεολαία στα ναρκωτικά. Οι χρήστες δεν προστατεύονται με το να μείνουν απλά χρήστες, αλλά να βοηθηθούν να απεξαρτηθούν.

Αλλά για να κάνουν αυτό, χρειάζονται κότσια και συγκρούσεις. Χρειάζεται πραγματικά ελεύθερους ανθρώπους και όχι ελευθεριάζοντες. Και αν δεν μπορούν, ας καθίσουν στην άκρη τους να παρακολουθούν τη νεολαία, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που έτσι κι αλλιώς θα δώσουν τη μάχη και θα την κερδίσουν. Οσο και αν αισθάνονται δυνατοί οι κρατούντες και όσους και αν βρουν υποτακτικούς δουλικούς, άβουλους και ψευτοαριστερούς δε θα νομιμοποιηθούν στη συνείδηση της νέας γενιάς.

Η νέα γενιά μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, την εργατική τάξη, τις γυναίκες, όλους τους εργαζόμενους θα παλέψουν και θα νικήσουν. Θα δώσουν ένα μάθημα σε όλους αυτούς που σήμερα νομίζουν ότι θα την εξουσιάζουν εσαεί.

Θα παλέψουν για να 'χουν όλοι δουλιά, να 'χουν όλοι ελεύθερο χρόνο για δημιουργία, στον πολιτισμό, στην τέχνη, τον αθλητισμό. Θα παλέψουν να μείνουν αξιοπρεπείς και περήφανοι.

***

Και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Αφεντικά και δουλικοί υπηρέτες τους. Γι' αυτό και σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ενα πρόσωπο απεχθές, σκοταδιστικό και εχθρικό της προόδου και του πραγματικού εκσυγχρονισμού.

Θορυβήθηκαν γιατί και πάλι θα ακουστεί η αγωνιώδης φωνή πολλών γονιών. Ναι, να πάει το παιδί μου στην ΚΝΕ για να γλιτώσει από τα ναρκωτικά. Δεν πέρασαν δα και πολλά χρόνια από τη 10ετία του ' 80 που αυτό ακουγόταν σ' όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Και επειδή όλοι αυτοί βλέπουν ξανά την ΚΝΕ να σηκώνει τη σημαία της αντίστασης και της πάλης και ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, θορυβούνται. Βλέπετε, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τους έκαναν το χατίρι να διαλυθούν ή να ξεστρατίσουν από την αποστολή τους. Φαίνεται ότι είναι και ξεροκέφαλοι. Τόσες και τόσες φορές πανηγύρισαν τη διάλυση του ΚΚΕ. Αλλες τόσες όμως αυτογελοιοποιήθηκαν και απογοητεύτηκαν. Γι' αυτό καλά θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η κυβέρνησή του να μη συμβουλεύει το ΚΚΕ να μιλάει λιγότερο, γιατί εκτός από ανιστόρητοι και οι δύο γίνονται και φαιδροί.

Η ενοχλητική φωνή και πράξη του ΚΚΕ δε θα συνοδεύει μόνο αυτή την κυβέρνηση, αλλά και την άλλη και όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν δουλικά την πλουτοκρατία.

***

Τι να κάνουμε; Το ΚΚΕ και ο λαός δεν έχουν αφεντικά. Γι' αυτό αργά ή γρήγορα θα βάλουν και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο και τις κυβερνήσεις των αφεντικών στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και σ' αυτό το ραντεβού η ιστορία θα 'ναι συνεπέστατη. Γιατί η ιστορία δε γράφεται ούτε στα πολυτελή σαλόνια, ούτε στους σκοτεινούς διαδρόμους. Γράφεται στους δρόμους, στο γιαπί, στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στην καθημερινή βιοπάλη. Γράφεται με την καθημερινή ασίγαστη πάλη των εκμεταλλευομένων ενάντια στους εκμεταλλευτές τους.

Ας μην αγωνιούν λοιπόν για το μέλλον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Για το δικό τους μέλλον και τα πλούτη τους να ανησυχούν, γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Σπύρος ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ