Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΠΝΟΥ - ΒΑΜΒΑΚΟΣ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Διαλύονται λόγω ... εκσυγχρονισμού

Την κατάργηση των Οργανισμών Καπνού - Βάμβακος - Ελαιολάδου κλπ. προανήγγειλε ουσιαστικά χτες ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός για να αιτιολογήσει την υποταγή της κυβέρνησης στις εντολές των ξένων κέντρων που απεργάζονται την καταστροφή της ελληνικής γεωργίας είναι ότι οι προαναφερόμενοι Οργανισμοί δε θα καταργηθούν, αλλά θα ..."εκσυγχρονιστεί" όλο το κύκλωμα, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική η γεωργία μας στα πλαίσια του διεθνούς σκληρού ανταγωνισμού.

Ο Στ. Παναγιώτου, αφού επισήμανε την επί χρόνια ύπαρξη αυτών των Οργανισμών, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, ούτε έχουν ξεπεραστεί. Αντίθετα, με την τεράστια εμπειρία και γνώση τους είναι αυτοί που μπορούν να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας. "Το ζητούμενο, συνεπώς, δεν είναι να διαλυθούν, αλλά να εκσυγχρονιστούν και το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες", παρατήρησε.

Αναφερόμενος ακολούθως στους γεωτεχνικούς, σημείωσε ότι το υπουργείο για μία δεκαετία δεν έχει προχωρήσει σε κανένα διορισμό, με αποτέλεσμα στην πλειοψηφία τους να είναι πλέον γηρασμένοι και όσοι φεύγουν να μην αναπληρώνονται. Το αποτέλεσμα είναι οι αγρότες να μην έχουν την επιστημονική υποστήριξη που σήμερα είναι απαραίτητη.

Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναγκαιότητας των Οργανισμών, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τους καπνοπαραγωγούς, που, αν δεν υπήρχε ο Οργανισμός Καπνού, θα τους είχαν κυριολεκτικά λεηλατήσει οι καπνέμποροι. "Εκτός αν στις προθέσεις σας είναι να βγάλετε από τη μέση αυτούς τους Οργανισμούς, και να αφήσετε ελεύθερους τους εμπόρους και τους μεταποιητές να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο σκληρά τον αγροτικό πληθυσμό", τόνισε, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Στ. Παναγιώτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ