Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
"Δώρο" 247 απολύσεις έκανε ο δήμαρχος
  • Ομόφωνα οι τρεις σύλλογοι εργαζομένων κήρυξαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την επόμενη βδομάδα
  • Προειδοποιητική 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΟΠ - ΟΤΑ

Το χαρτί της απόλυσης ήταν το πρωτοχρονιάτικο δώρο του φιλοκυβερνητικού δημάρχου Λάρισας, Χ. Καφφέ,σε 247 εργαζόμενους του δήμου. Η πλειοψηφία των συμβούλων που πρόσκεινται στη δημοτική αρχή αποφάσισε τις απολύσεις των εργαζομένων που οι περισσότεροι απασχολούνταν στη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού - Πολιτισμού (ΔΕΤΠΟΛ) καλύπτοντας ανάγκες του δήμου.

Οι τρεις σύλλογοι εργαζομένων στο δήμο αποφάσισαν ομόφωνα να κηρύξουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την επόμενη βδομάδα.

Οι απολύσεις είναι συνέπεια της πελατειακής και ρουσφετολογικής πολιτικής που ακολουθεί ο δήμαρχος της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ενώ ο δήμαρχος ζήτησε απολύσεις, από την άλλη είναι έτοιμος να κάνει νέες προσλήψεις στη δημοτική επιχείρηση ώστε να τους έχει ομήρους.

Η μεγάλη αντίδραση υπάρχει με τους 127 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνταν πάνω από πέντε χρόνια με ανάθεση έργου μέσω της δημοτικής επιχείρησης σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο δήμαρχος για να απολυθούν οι εργαζόμενοι είναι ότι δεν υπάρχει νόμιμη κάλυψη, αφού απαγορεύονται οι προσλήψεις στους δήμους. Κάτι όμως που ήταν γνωστό στον δήμαρχο όταν έκανε τις προσλήψεις και είχε και τη σύμφωνη γνώμη της διαπαραταξιακής επιτροπής για να τους προσλάβει.

Οι υπόλοιποι από τους 247 εργαζόμενους ήταν 90 εποχιακοί και έχει λήξει η σύμβασή τους από τις αρχές του Οκτώβρη. Επίσης, απολύονται 18 εργαζόμενοι που απασχολούνταν σε έργα αυτεπιστασίας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Συνεργασία για τη Λάρισα" και δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Χαλκιάς,καταψήφισε τις απολύσεις επισημαίνοντας στην τοποθέτησή του ότι η ενέργεια του δημάρχου είναι αποτέλεσμα της πελατειακής - ρουσφετολογικής πολιτικής που ακολουθεί για να κρατάει τους εργαζόμενους ομήρους. "Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί πολλές φορές ότι δε θα κάνει απολύσεις και είχε τη συμπαράσταση όλων των παρατάξεων σε αυτό. Δεν είχε κανένα λόγο εκτός από τα πελατειακά και ρουσφετολογικά συμφέροντα να κάνει αυτή την ενέργεια. Ολοι οι εργαζόμενοι και φορείς της πόλης είναι αντίθετοι στην ενέργεια αυτή και ζητάνε να ανακληθεί αυτή η απόφαση", κατέληξε.

Στο μεταξύ, προειδοποιητική 48ωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ - ΟΤΑ) και κλιμάκωση με 48ωρες επαναλαμβανόμενες. Τα αιτήματα είναι: Οριστική τακτοποίηση των συμβασιούχων, αύξηση της αποζημίωσης, συνταξιοδοτικό, κάλυψη κενών θέσεων λόγω συνταξιοδότησης και μετατάξεις εργαζομένων αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ