Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προϋπολογισμός διαχείρισης της φτώχειας

Για μεθοδευμένη αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταφερθεί και να συζητηθεί μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού στη Βουλή και να μην έχει κανένα νόημα η διεκδίκηση κονδυλίων από την κυβέρνηση, καταγγέλλει την πλειοψηφία και τη μείζονα αντιπολίτευση του ΝΣ, ο σύμβουλος της ΝΑΣ Μιχάλης Σπυριδάκης.

Ο προϋπολογισμός για το 1997 συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση και όπως καταγγέλλει ο σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" εγκρίθηκε κατόπιν εορτής με προφανή στόχο την αποφυγή διεκδίκησης, έστω και κάποιων πενιχρών κονδυλίων από την κυβέρνηση. Αντί αυτού, με πρόσχημα την οικονομική αυτοδυναμία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε η επιβολή και νέων φόρων που θα βαρύνουν τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και τους συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες της Νομαρχίας. Από τα ανταποδοτικά τέλη μέσα στο 1997 η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αναμένεται να εισπράξει 1,3 δισ. δραχμές.

Ο προϋπολογισμός που τελικά ψηφίστηκε είναι προϋπολογισμός διαχείρισης των φτωχών κονδυλίων που παραχωρούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αφήνουν παρά λίγα περιθώρια για την άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής.

Ο Μ. Σπυριδάκης στην παρέμβασή του απαίτησε να συζητηθεί σαν επείγον το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με το οποίο επιχειρείται παραπέρα υποβάθμιση και συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων της ΝΑ. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η κατάργηση των νομαρχιακών επιτροπών αποτελεί πλήγμα στο δημοκρατικό χαρακτήρα του θεσμού. Μάλιστα απαίτησε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου από τη Νομαρχία, όπου θα προβληθούν τα αναπτυξιακά προβλήματα του νομού και θα απαιτηθούν άμεσες λύσεις.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλος,κάτω από την πίεση που δέχτηκε ακόμη και από συμβούλους της παράταξής του, δήλωσε τελικά πως το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΝΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ