Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι σύγχρονες... κοινωνικές πολιτικές

Τι κάνει μια δημοτική αρχή, όταν δεν έχει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, για να ασκήσει την όποια κοινωνική πολιτική; Τη λύση στο πρόβλημα την έχει δώσει ήδη η κυβέρνηση κι απ' ό,τι φαίνεται ο δήμαρχος Τρικάλων την έχει αφομοιώσει πολύ καλά. Προσανατολίζεται, λοιπόν, στην επιβολή χαρατσιού στους δημότες της πόλης, το οποίο θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται, η δημοτική αρχή θα τα διαθέτει για την εξυπηρέτηση κοινωνικών - φιλανθρωπικών σκοπών και για την ικανοποίηση αιτημάτων διαφόρων ιδρυμάτων και συλλόγων της πόλης.

Οπως καταλαβαίνετε, οι λογικές και οι μέθοδοι αυτές είναι οι πλέον... σύγχρονες στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και... αναβαθμίζουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οσοι πιστεύετε ότι το κράτος και οι κυβερνώντες, ήδη, μαζεύουν πάρα πολλά από τους εργαζομένους και τα ανακατανέμουν προς όφελος των εχόντων και κατεχόντων, δυστυχώς είσαστε αμετανόητα αναχρονιστές και πρέπει να εκσυγχρονιστείτε το γρηγορότερο.

Μα πώς θα βαδίσουμε μέσα στην ΟΝΕ, αν δεν πληρώσουμε ακόμη περισσότερα... Εδώ, απλώς, στην πρώην ΕΟΚ και νυν ΕΕ ήμασταν μέχρι χτες και μας κόστισε ο κούκος αηδόνι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ