Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δε μασάμε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μετά την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην οποία κήρυξε ο πρωθυπουργός τη χώρα για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, την περασμένη Τετάρτη, ήρθαν την επόμενη μέρα και οι δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, για να κάνει πιο εμφανείς τις επιδιώξεις της κυβερνητικής κινδυνολογίας.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες - είπε - είναι μία εθνική υπόθεση και γι' αυτό το λόγο ως κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως κεκτημένο και εθνική υπόθεση πρέπει να συνδυαστούν με ένα στοίχημα για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και τους Ελληνες και πρέπει να συνδεθούν με την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας μας».

Σκεφτείτε λοιπόν τι εννοεί η κυβέρνηση με τις φράσεις - κλειδιά «εθνική υπόθεση», «ισόρροπη ανάπτυξη» και «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για να δείτε πού το πάει. Είναι σαν να λέει στον ελληνικό λαό: Στριμωχτείτε, βάλτε τα κεφάλια μέσα, και μην αντιδράτε ούτε στη λαίλαπα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, ούτε στην εξάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ούτε στο μπαράζ των ιδιωτικοποιήσεων, ούτε στο ξεπούλημα της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς, ούτε στην εκτέλεση των έργων με απευθείας αναθέσεις, διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τους Ολυμπιακούς!

Ε, όχι. Φτάνει πια. Χορτάσαμε από τέτοιου είδους «εκσυγχρονιστικά» ψευτοδιλήμματα και δε «μασάμε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ