Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ
Δικάζονται οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι

Το κατοχικό καθεστώς καταπνίγει κάθε προσπάθεια επαναπροσέγγισης. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα», γράφει ότι όλοι όσοι συμμετείχαν σε δικοινοτικές εκδηλώσεις έχουν φακελωθεί από το κατοχικό καθεστώς και την ψευτοαστυνομία και δεν αποκλείεται η παράνομη σύλληψή τους.

Στο μεταξύ ενώπιον ψευτοδικαστηρίου αναμενόταν να οδηγηθούν χτες οι, συλληφθέντες με την κατηγορία δήθεν της κατασκοπίας σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος, δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αβρούπα», ένας υπαξιωματικός των λεγόμενων δυνάμεων ασφάλειας και η σύζυγός του.

Στο ψευτοδικαστήριο, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, θα παρίσταντο ο δικηγόρος από την Τουρκία, Μπακίρ Τζαγλάρ, και η αντιπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Σάρα ντε Γιονγκ.

Καταγγέλλουν τον Ντενκτάς

Τουρκοκύπριοι πολιτικοί ηγέτες κατηγόρησαν ευθέως το Ραούφ Ντενκτάς ότι υποκίνησε το διοικητή των κατοχικών δυνάμεων να δημιουργήσει την υπόθεση της δήθεν κατασκοπίας εναντίον του εκδότη και των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Αβρούπα». Ο ίδιος ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι είχε πει στο διοικητή των κατοχικών δυνάμεων να μιλήσει.

Στο ψευτοδικαστήριο που παρουσιάστηκε χτες ο εκδότης της «Αβρούπα», Σιενέρ Λεβέντ, δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχείο και αναφέρθηκε αόριστα ότι η αρθρογραφία του κρίνεται επιβλαβής.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο φασισμός στο απόγειό του», μιλά για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Λεβέντ, σε ένα μικρό κελί με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ