Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Διαφοροποιήσεις» για εργασιακά και ελληνοτουρκικά

Αφορμή για «διαφοροποιήσεις» από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου δίνει η συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τα κυβερνητικά μέτρα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ευκαιρία, λοιπόν, για τον υπουργό Αμυνας να παίξει το ρόλο του «καλού», δίνοντας έτσι χέρι βοήθειας στην προσπάθεια εκτόνωσης σε ανώδυνες κατευθύνσεις της δίκαιης λαϊκής αγανάκτησης.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή από την Πιερία επισήμανε ότι «το ζητούμενο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, αλλά η δημιουργία προϋποθέσεων για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας». Και κατέληξε ότι «θέματα όπως ευελιξία και μερική απασχόληση στην αγορά εργασίας, δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν αντικείμενο παράλληλης διαπραγμάτευσης με την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, τη μείωση του χρόνου εργασίας και ελέγχους στη συμπεριφορά του κεφαλαίου». Για να ταχθεί ακολούθως υπέρ της πρότασης της ΓΣΕΕ για 35ωρο.

Ομως ο υπουργός Αμυνας «προσπάθησε» να διαφοροποιηθεί σε σχέση και με την επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι, με δεδομένες τις τουρκικές διεκδικήσεις, η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε διμερή πολιτική διαπραγμάτευση. Απαντώντας σε όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να παγώσουν μετά τις τουρκικές προκλήσεις στα Στροβίλια, ο Α. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «άμεση δυνατότητα προσέγγισης σε διμερή θέματα στο Αιγαίο, που η επίλυσή τους θα εξαρτηθεί από την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, δεν προβλέπεται».

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως «όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί συμμετέχουν στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα όπου συζητούνται τα πολύ σημαντικά αυτά θέματα και οι απόψεις, οι οποίες διατυπώνονται, επιδιώκουν τον ίδιο σκοπό. Και θα έλεγα ότι είναι απόψεις που κινούνται απολύτως στην ίδια κατεύθυνση, είναι ομόρροπες. Αρα, λοιπόν, δε δικαιολογείται, είναι υπερβολή αυτή η εντύπωση, που τείνει να δημιουργηθεί ότι υπάρχει απόκλιση ή διαφορετική προσέγγιση επί των θεμάτων. Δε συμβαίνει αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ