Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ενημερωτικά

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΗ όπως πάντα χτες η ΝΕΤ, αναφορικά με το Νο 1 θέμα της χτεσινής ημέρας, δηλαδή τις αντεργατικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί αυθαίρετα η κυβέρνηση. Εδωσε ένα ωραιότατο βήμα στον υφυπουργό Εργασίας Χρήστο Πρωτόπαππα να αναπτύξει τις κυβερνητικές θέσεις!

Προφανώς, με αυτή την προβολή του θέματος εκτιμά η ανεξάρτητη κρατική τηλεόραση ότι... πληροφόρησε σφαιρικά τους τηλεθεατές της και επιτέλεσε στο ακέραιο το δημοσιογραφικό της, ενημερωτικό καθήκον.

Οχι πως μας δημιουργεί καμιά έκπληξη βέβαια, αφού το σκηνικό στην όλη υπόθεση είναι στημένο από καιρό και επιδιώκεται να παρουσιαστεί μια διαλλακτική κυβέρνηση που θέλει απλώς να συζητήσει με τα συνδικάτα για το πρόβλημά της ανεργίας.

Αντε, το πολύ, την επόμενη φορά, να μην είναι μόνον ο Χρ. Πρωτόπαπας, αλλά να έχουν και τον Χρ. Πολυζωγόπουλο εκεί, ώστε να ακουστεί και η... άλλη πλευρά.

Τώρα το γεγονός πως το... αντικείμενο της συζήτησης έτσι κι αλλιώς θα είναι το «πώς, πότε και πόσα εργασιακά δικαιώματα θα καταστρατηγηθούν», αυτό δε φαίνεται να τους απασχολεί και ιδιαίτερα!

Μόνο που... απασχολεί τους εργαζόμενους γιατί αυτοί έχουν να χάσουν από αυτή την ιστορία και έχουν να χάσουν πολλά.

Οσο γι' αυτά που λέει ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ότι δηλαδή έχουμε 500.000 άνεργους και κάτι πρέπει να τους κάνουμε, να τον πληροφορήσουμε (αν και θα έπρεπε να το ξέρει από τη θητεία του ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ) ότι... δεν τους δημιούργησαν τα συνδικάτα αυτούς τους άνεργους.

Κυβερνητικές πολιτικές τους δημιούργησαν, κι αν δεν το έχει παρατηρήσει από το 1981 το δικό του κόμμα είναι στην εξουσία με ένα μικρό διάλειμμα.

Αν το πρόβλημά του τώρα είναι στην... πρόσθεση, ας καθίσει να μετρήσει πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν από τότε, ας αθροίσει τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν και θα του βγει το νούμερο.

Οσο για κάτι άλλα που λένε εκεί στο υπουργείο Εργασίας, ότι δηλαδή η ανεργία αυξάνεται από τη «νομοτελειακή» μείωση του αγροτικού πληθυσμού, να τους θυμίσουμε ότι άλλα λέγανε την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Οτι δηλαδή, δίνουν κίνητρα στους νέους αγρότες και δημιουργούν δουλιές.

Να μη ξεχάσουμε, όμως, πως ο Χρήστος Πρωτόπαππας είχε και στα χτεσινά «Νέα» συνέντευξη. Φαίνεται έχει αναλάβει το πλασάρισμα και την προβολή των κυβερνητικών μέτρων.

Αλήθεια, πώς γίνεται και σχεδόν πάντα, την πλέον... βρόμικη δουλιά στις αντεργατικές κυβερνητικές επιχειρήσεις, την αναλαμβάνουν πρώην συνδικαλιστές..; Το 'χει η τύχη τους φαίνεται...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι δύο όψεις του νομίσματος (2003-11-11 00:00:00.0)
«Κοροϊδίας εγκώμιον» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (2003-09-04 00:00:00.0)
Οροι με... υπεύθυνες δηλώσεις (2002-12-05 00:00:00.0)
Ανοιχτή παρέμβαση στην ΕΡΤ (2001-11-30 00:00:00.0)
Οι επιπτώσεις... (2001-11-03 00:00:00.0)
Χωρίς τέλος η κοροϊδία σε βάρος των αγροτών (2001-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ