Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
«Κοροϊδίας εγκώμιον» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η «επόμενη μέρα», της εξαγγελίας του «κοινωνικού πακέτου» από την κυβέρνηση, βρήκε τους ιθύνοντες της κυβερνητικής προπαγάνδας στις θέσεις τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επέμεινε στη γραμμή υπεράσπισης και προβολής των μέτρων, όπως χαράχτηκε προχτές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δηλαδή, δημιουργία εντυπώσεων, με σκοπό την άγρα ψήφων και συγκάλυψη της πραγματικότητας, όπως τη ζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας επέμεινε στην αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων, όμως απέφυγε να απαντήσει σε σχόλιο για την «ενίσχυση» των συνταξιούχων και των ανέργων με ένα ευρώ την ημέρα. Σχετικά με τους αποδέκτες των κυβερνητικών εξαγγελιών, ο υπουργός Τύπου επανέλαβε την κατηγοριοποίηση των «ευπαθών ομάδων» προς τις οποίες απευθύνεται δήθεν η κυβέρνηση. Ενώ σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επίσπευσής τους.

Φυσικά, ο υπουργός Τύπου φρόντισε από την πλευρά του για την ανακύκλωση του δικομματικού καυγά. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη προγράμματος και χαρακτήρισε την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ανεμοδούρα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και την αντιμετώπιση τους από την κυβέρνηση. «Σε κάθε φάση, τόνισε ο Χρ. Πρωτόπαππας, οι οικονομικές κινήσεις που θα έχουν να κάνουν με τις διεκδικήσεις κοινωνικών τάξεων και ομάδων θα αντιμετωπίζονται πάντα μέσα στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας». Μια δήλωση που προοιωνίζεται «σκληρή απάντηση» της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις των εργαζομένων που διατυπώνονται αυτό το διάστημα.

Αποστάσεις από την κυβερνητική «θριαμβολογία» θέλησε να κρατήσει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτης, ο οποίος δήλωσε για τα μέτρα: «Πιστεύω πως θα μπορούσαν να έχουν γίνει και νωρίτερα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ». Στη συνέχεια νουθέτησε κάποιους υπουργούς, προφανώς με πρώτο αποδέκτη τον Χρ. Πρωτόπαππα, «να μη συμπεριφέρονται αλαζονικά σε σχέση με αυτό το πακέτο των μέτρων. Το λέω αυτό γιατί υπάρχει μια κομπορρημοσύνη από ορισμένους και θέλω να τους θυμίσω πως τα 30 ευρώ για τους αγρότες, για τους συνταξιούχους, δεν είναι παρά 10.000 δρχ. το μήνα, που σημαίνει 300 δρχ. την ημέρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνει τα μάτια στο έγκλημα στους χώρους εργασίας (2021-01-15 00:00:00.0)
Με όπλα τα ψευτοδιλήμματα και την πόλωση (2003-11-13 00:00:00.0)
Δικομματικός «καβγάς» της... «κατσαρίδας» (2003-03-01 00:00:00.0)
«Αν γίνει πόλεμος» θα σας απαντήσουμε! (2003-01-18 00:00:00.0)
Τρομο-λαγνεία νυν και αεί... (2002-07-16 00:00:00.0)
Τα... ενημερωτικά (2000-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ