Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κόβοντας κορδέλες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ πρέπει να έκανε στον πρωθυπουργό μας η Περιφερειακή του Υμηττού. Η φράση του περί έργου που «έχει πολλές σήραγγες, έχει κτιστεί στο βουνό», αν και θυμίζει παρατήρηση 5χρονου, είναι ενδεικτική.

Οσο για την ανακούφιση που θα επιφέρει στο κυκλοφοριακό της πρωτεύουσας, μάλλον ισοσκελίζεται με το «αλάφρωμα» που θα υπάρξει στα πορτοφόλια των οδηγών. Απ' όσα γνωρίζουμε, οι προβλέψεις τρελής κερδοφορίας των εργολαβικών συμφερόντων είναι περισσότερο μεγάλες κι από το έργο.

Κι αν προσθέσουμε την εκτίμηση των αρμοδίων επιστημόνων, πως σε μερικά χρόνια θα έχουν «φρακάρει» και οι νέοι δρόμοι, με τη συνεχιζόμενη πολιτική ενίσχυσης των ΙΧ και περιθωριοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, τότε, μάλλον, στο μείον βρισκόμαστε και πάλι.

ΛΕΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ έμπνευση του Λαλιώτη αυτό το «κοινωνικό πακέτο» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και, επομένως, δικαίως ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να τσαντίζεται που το παρουσίασαν ως... δική τους ιδέα;

Εδώ που τα λέμε, το «πακέτο» έχει όλα τα... αναγνωρίσιμα στοιχεία του «λαλιώτικου ΠΑΣΟΚ». Λαϊκισμός, υποκρισία, εντυπωσιοθηρία και από πίσω προώθηση των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών.

Αυτό που σίγουρα ξενίζει πάντως είναι οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ περί αλαζονικής νοοτροπίας κυβερνητικών στελεχών. Αραγε... τώρα το πρόσεξε; Οσο καιρό ήταν κι αυτός «στα πράγματα», δεν το είχε παρατηρήσει;

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ πια «σκίζονται» για το διακομματικό διάλογο περί του εκλογικού νόμου οι κυβερνώντες; Τόσο που ο Κώστας Σκανδαλίδης να δηλώνει ότι αναζητά «εναλλακτικά σενάρια» για να προσκαλέσει εκ νέου τα κόμματα να τοποθετηθούν;

Μάλλον σε... εσωτερικά τους προβλήματα πρέπει να αναζητήσουμε τα κίνητρα αυτών των δηλώσεων. Γιατί αν πραγματικά ήθελαν ένα εκλογικό σύστημα που δε θα νοθεύει τη βούληση των ψηφοφόρων η λύση είναι πάρα πολύ απλή.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ