Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
ΤΕΔΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δικομματικό θέατρο του παραλόγου...

Θέατρο του παραλόγου θύμιζε η χτεσινή συνεδρίαση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης. Οι αιρετοί της ΝΔ πρότειναν και τελικά αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να υιοθετηθεί από την ΤΕΔΚ το ψήφισμα των φορέων του Δήμου Θεσσαλονίκης με την ενσωμάτωση ενός συμπληρωματικού κειμένου. Οι αιρετοί του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν διότι θεώρησαν το ψήφισμα γενικόλογο και σημείωσαν πως το όποιο κείμενο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διεκδικήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Ο δικομματικός καυγάς στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και ενόψει της ΔΕΘ, συνεχίζεται. Και όλοι ετοιμάζονται από τη μία να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό και από την άλλη να διαδηλώσουν ενάντια στην εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης.

Το κλίμα αποπροσανατολισμού κατήγγειλαν ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχονάς, εκπρόσωπος της παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση» και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Παύλου Γιώργος Μαυρίδης. Ξεκαθάρισαν πως η ΤΑ θα πρέπει να μπει μπροστάρης στην οργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (εργασιακά, ποιότητας ζωής, υποδομών, παιδείας, υγείας κλπ.) και όχι να ρίχνει μια τουφεκιά στον αέρα κάθε Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πρώτα και κύρια, όμως, πρέπει να αντιπαλέψει τη μετατροπή της ΤΑ σε Ανώνυμη Εταιρία, σε φορομπηχτικό μηχανισμό, σε διαχειριστή των επιλογών της κυβέρνησης.

Οικονομικά προβλήματα στη ΝΑΘ

Εξάλλου, στην άσχημη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε χτες ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπως είπε, είναι πιθανό να αναγκαστεί να κατεβάσει τα «στόρια» της Νομαρχίας αν δε δοθεί άμεσα έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη του ελλείμματος των λειτουργικών αναγκών της (3 δισ. δραχμές) που προέρχονται από την ανάληψη υποχρεώσεων της κεντρικής εξουσίας.

Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων στα μεγάλα έργα για το περιβάλλον, την αστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη της υπαίθρου, την ενίσχυση των τουριστικών περιοχών, τη σχολική στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Τέλος έκανε γνωστό ότι στην πρόσκληση που απηύθυνε η ΝΑΘ προς τους πολιτικούς αρχηγούς μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία στις 10 Σεπτέμβρη θα συμμετάσχει στις εργασίες του έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ίδιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπαιγμός η στάση του νομάρχη Θεσσαλονίκης (2008-10-23 00:00:00.0)
Οξύτατο το πρόβλημα της σχολικής στέγης (2005-10-28 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη (2003-09-09 00:00:00.0)
Ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους (2001-08-29 00:00:00.0)
Συμφωνούν... διαφωνώντας οι νομάρχες (1997-05-07 00:00:00.0)
Εντός και επί τα αυτά (1996-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ