Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Πνεύμα... αγάπης και σεβασμού

Με χτεσινό ανακοινωθέν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΔΙΣ) και εξ αφορμής της χτεσινής ειδησεογραφίας του Τύπου, «παρατηρεί ότι τα δημοσιευμένα "στοιχεία" δεν αποδίδουν το πνεύμα αγάπης και ευθύνης που επικράτησε στη συνεδρία, ούτε οι διάλογοι, ως εμφανίζονται, είναι ακριβείς». Αντίθετα, όπως υπογραμμίζει η ΔΙΣ, επιβεβαιώνει και με τη χτεσινή της απόφαση, όσα ομοφώνως αποφασίστηκαν. Επίσης, στο ανακοινωθέν διαψεύδεται, ότι επικράτησε αντιπαράθεση, σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας, είτε προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είτε προς την κυβέρνηση.

Πάντως, η κυβέρνηση συνεχίζει πάγια, «να επιδιώκει πάντοτε καλές σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδας με πλήρη σεβασμό των διακριτών ρόλων» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σ' αυτό τον... σεβασμό και στις καλές σχέσεις, φαίνεται ότι εμπίπτει και η απαλλαγή φορολογίας στους ενοριακούς ναούς, που θα εξαγγελθεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση. Να υπογραμμιστεί, ότι ο φόρος προς το κράτος μέχρι τώρα από τα έσοδα των ναών (γάμοι, βαφτίσια κ.ά) ήταν 35%.

Τέλος, εγκαινιάζεται στις αρχές Οκτώβρη, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εκεί θα παραβρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ