Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοινωνικός τουρισμός και... Μέγαρο

Από τις 27 Γενάρη αρχίζει η απογραφή των δικαιούχων της Εργατικής Εστίας για τα προγράμματα του 1997

Τα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για το 1997, ανακοινώθηκαν χτες από την πρόεδρο του Οργανισμού, Δ. Σπηλιοπούλου.

Το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού,απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους και έχει προϋπολογισμό 4,1 δισ. δραχμές. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που δεν έχουν πάρει την παροχή τα δυο προηγούμενα χρόνια, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να καταβάλλουν εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας και να έχουν πραγματοποιήσει 50 μεροκάματα ή ημέρες επιδότησης ανεργίας το 1996. Οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες εργασίας. Χωρίς ένσημα δικαιούνται την παροχή αν έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας ή εργατικού ατυχήματος.

Η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού, αφού ολοκληρωθεί και η απογραφή που αρχίζει στις 27 Γενάρη με αλφαβιτική σειρά, θα αποστέλλονται στους δικαιούχους ταχυδρομικά και δε θα μεσολαβεί κανένα γραφείο διανομής ή επιτροπή.

Παράλληλα θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα χερσαίων και θαλάσσιων εκδρομών που αφορά συνολικά 37.600 δικαιούχους. Από την Εργατική Εστία θα παρέχονται και δελτία αγοράς βιβλίων για 100.000 δικαιούχους.

Η Εργατική Εστία εγκαινιάζει επίσης τη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και με το... Μέγαρο Μουσικής, όπου θα προσφέρονται δελτία για την παρακολούθηση παραστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ