Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις αλά ιταλικά...

Είκοσι πέντε επιδιορθώτριες απόλυσε η επιχείρηση "Αρτίστι Ιταλιάνι", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη απολυθεί και εργαζόμενοι στην πώληση και στις αποθήκες. Μάλιστα, οι εργαζόμενες διαπίστωσαν έκπληκτες ότι απολύθηκαν από άλλες επιχειρήσεις (HISTORY, PRIVATE, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ), από τις οποίες δεν είχαν προσληφθεί ποτέ!

Η... απορία τους λύθηκε όταν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης, τις πληροφόρησε με κυνικό τρόπο ότι έχουν τη δυνατότητα να... δανείζουν εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις που πωλούν ή επισκευάζουν ρούχα "Αρτίστι Ιταλιάνι"!

Μεταξύ των απολυμένων είναι και η Φωτεινή Παγκλέ,μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,το οποίο σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τις παράνομες απολύσεις αλλά και τις υπόλοιπες αντεργατικές ενέργειες της επιχείρησης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται και οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας, το οποίο και καλείται να παρέμβει, αλλά και της πολιτείας, που παρότι διαθέτει νομοθετικό πλαίσιο και μπορεί να ελέγξει τις επιχειρήσεις, αυτό είναι γεμάτο "παραθυράκια" τα οποία αξιοποιούν οι εργοδότες και αποθρασύνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ