Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρη κάλυψη στους "αγανακτισμένους πολίτες"

Πλήρη κάλυψη στις "κοινωνικές ομάδες" που αντιδρούν στην απεργία των ναυτεργατών - και όχι μόνο - παρέχει η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας έτσι και επίσημα ποιος κρύβεται πίσω από τους γνωστούς "αγανακτισμένους πολίτες". Ταυτόχρονα, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την πολιτική πυγμής και αδιαλλαξίας, η κυβέρνηση συνεχίζει τη συκοφάντηση και υπονόμευση του αγώνα των ναυτεργατών, ισχυριζόμενη, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι "η κινητοποίηση έχει ξεφύγει πια από τον κοινωνικό και συνδικαλιστικό της χαρακτήρα και έχει πάρει χαρακτήρα πολιτικό".

Ο Δ. Ρέππας, ευλογώντας και ενθαρρύνοντας το "φαινόμενο" των "αγανακτισμένων πολιτών" που στρέφονται κατά των ναυτεργατών στα λιμάνια της χώρας, είπε ότι το φαινόμενο αυτό είναι "αποτέλεσμα ενός κοινωνικού αυτοματισμού (!) που πλέον υπάρχει, όταν οι Ελληνες πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να μένουν απαθείς όταν θίγονται τα συμφέροντά τους". Μάλιστα, δήλωσε ότι δεν κατανοεί την αντίδραση που εκδηλώνεται "σε εκείνους, οι οποίοι, από τη δική τους πλευρά, υπερασπίζονται τη λύση των προβλημάτων τους ή προωθούν τα δικά τους συμφέροντα". Αμέσως μετά, επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ως "υπεράνω" της σύγκρουσης των "κοινωνικών ομάδων", λέγοντας ότι δε θα αφήσει την κατάσταση "να πάρει χαρακτήρα ζούγκλας" (!).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα μερικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, αλλά, ταυτόχρονα, ζήτησε να γίνεται σεβαστό το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της κοινωνίας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να κατηγορήσει τους ναυτεργάτες για αδιαλλαξία, γιατί δε δέχονται τις κυβερνητικές προτάσεις!

Το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών είχε αφήσει ανοιχτό μιλώντας χτες το πρωί στα ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Εργασίας και μέχρι πριν μερικούς μήνες πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πρωτόπαππας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ