Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Κανένα πλοίο δεν κινήθηκε

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στο λιμάνι της Πάτρας κανένα πλοίο δεν έχει μετακινηθεί, καθώς η συμμετοχή των πληρωμάτων στην απεργία αγγίζει το 100%. Μετά από μυστικές ψηφοφορίες και παρά το όργιο τρομοκρατίας, οι ναυτεργάτες συνεχίζουν. Ετσι η απεργία στα λιμάνια της Πάτρας,της Κυλλήνης,της Ζακύνθου καλά κρατεί.

Το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι της Κυλλήνης λιμενικοί επιτέθηκαν στους ναυτεργάτες, ενώ στο λιμάνι της Πάτρας μεθυσμένοι Αγγλοι οδηγοί προχώρησαν σε προκλήσεις.

Χτες έγινε μαζική συγκέντρωση ναυτεργατών και στη συνέχεια πορεία στο λιμάνι της Πάτρας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης,πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε πως ο αγώνας των ναυτεργατών θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων. Στη συνέχεια μίλησε ο Ανδρέας Αθανασόπουλος από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων και των Σωματείων της Πάτρας, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη των εργαζόμενων της περιοχής στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή πολυμελής αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών της Αιγιάλειας,η οποία μετέφερε ψήφισμα συμπαράστασης, το οποίο διαβάστηκε στους συγκεντρωμένους. Στην πορεία συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ,εργαζόμενοι και πολλοί φοιτητές.

Το 100% άγγιξε η συμμετοχή των ναυτεργατών στο λιμάνι της Ζακύνθου.Πολύ μεγάλη είναι όμως και η συμπαράσταση των εργαζομένων του νησιού. Χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ