Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοινός ο αγώνας

Ψήφισμα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και πλήθους άλλων φορέων

Τον ωμό αυταρχισμό και τα μέτρα καταστολής που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, υπακούοντας στις επιταγές των εφοπλιστών για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των ναυτεργατών, καταδικάζει με ψήφισμά της η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών.

"Σας διαβεβαιώνουμε - τονίζεται - με κατηγορηματικό τρόπο ότι η μικρομεσαία αγροτιά της Θεσσαλίας είναι μαζί σας. Οσοι προσπαθούν να εμφανίσουν το αντίθετο, ακόμα και με στημένες "αντιδράσεις" δήθεν αγανακτισμένων αγροτών, είναι καθαρό ότι δεν εκφράζουν την αγροτιά, αλλά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για το σπάσιμο της απεργίας σας, όπως άλλωστε έκανε και ενάντια στο δικό μας αγώνα. Συνεχίστε ακλόνητοι το δρόμο του αγώνα. Οι αγώνες μας πρέπει να είναι κοινοί, αφού αντιπαλεύουμε την ίδια καταστροφική πολιτική".

Επίσης σε ψήφισμά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων "Η Ανοιξη" τονίζει ότι συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Το ίδιο και η Ενωση Προσωπικού ΟΤΑ Ν. Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων της πόλης.

Με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σαν κοινό ψεύτη και συκοφάντη. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, την έντονη ανησυχία του και επισημαίνει την ακατανόητη συμπεριφορά και χειρισμούς της κυβέρνησης. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν: Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Περάματος,οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά της ΟΓΕ,η Αγωνιστική Νομαρχιακή Συνεργασία Πειραιά,καθώς και οι απεργοί καθηγητές της ΕΛΜΕ Πειραιά.Επίσης η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων,η ΕΕ του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου,το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας,η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Βιομηχανιών Οξυγόνου - Ασετιλίνης,η Ενωση Ηλεκτρολόγων Αττικής,το Παράρτημα Οικοδόμων Κυψέλης κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ