Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στον απόηχο της απεργίας των ναυτικών

"Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί",διαδήλωσαν οι απεργοί εργαζόμενοι του Πειραιά, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",Γ. Μανουσογιαννάκης,ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από περιοδεία στα πλοία. "Οι εργαζόμενοι - τόνισε - είναι σήμερα εδώ για να διαδηλώσουν την απόφασή τους για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που υπαγορεύεται από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, την ανατροπή του φορολογικού νομοσχεδίου που βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου και διατηρεί εκατοντάδες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές". "Η σημερινή πανεργατική απεργία - συνέχισε - έρχεται μετά την άδοξη λύση του ηρωικού αγώνα των ναυτεργατών, από την πλειοψηφία της ΠΝΟ. Η απεργία αυτή τσάκισε τους τρομοκρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης, μαζί και των εφοπλιστών. Τσακίσαμε τα μέτρα καταστολής". Ο Γ. Μανουσογιαννάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης των εργαζομένων που αναπτύχθηκε τις μέρες απεργιακού αγώνα. "Οι ναυτεργάτες σήμερα - κατέληξε στην ομιλία του - έπρεπε να είναι εδώ, αλλά άλλη απόφαση πήρε η πλειοψηφία της ΠΝΟ.Πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας θα έχει και συνέχεια".

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου Δ. Μανό.Οι συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον γραμματέα του υπουργείου για τα μέτρα καταστολής που χρησιμοποιήθηκαν κατά της απεργίας των ναυτεργατών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και δε θα επιτρέψουν οι εργαζόμενοι ξανά την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Στη συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκαν ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,η πρώην δήμαρχος Νίκαιας Β. Νικολαϊδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ