Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκρούστηκε το "διαίρει και βασίλευε"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: "Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον ηρωικό, μαζικό και ενωτικό αγώνα των ναυτεργατών, που αποτελεί μια σημαντική νέα βάση για την παραπέρα δράση του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.

Επί 11 μέρες οι ναυτεργάτες πάλεψαν εναντίον του μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών, των κρατικών μηχανισμών καταστολής και των παρακρατικών ομάδων που συγκρότησε η κυβέρνηση. Ο αγώνας τους, χάρη και στη λαϊκή αλληλεγγύη, έφερε ορισμένα αποτελέσματα, υποχρέωσε την κυβέρνηση σε ορισμένες υποχωρήσεις. Θα μπορούσε βεβαίως να ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικός, αν διασφαλιζόταν η συνέχισή του, αν επιδειχνόταν αγωνιστική συνέπεια απ' όλες τις πλευρές.

Η προσπάθεια τού "διαίρει και βασίλευε", που επίμονα κατέβαλλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκρούστηκε από τους εργαζόμενους. Ο λαός, στη μεγάλη πλειοψηφία του, στάθηκε δίπλα στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες ή είδε με συμπάθεια και κατανόηση των αγώνα τους, γνωρίζοντας ότι υπάρχει στενή σχέση με τα δικά τους προβλήματα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα κι όχι η πλασματική που μεθοδευμένα παρουσίασαν πολλά ΜΜΕ, δίνοντας προνομιακή θέση στους λίγους που αντέδρασαν.

Οι κατακτήσεις διασφαλίζονται όταν οι εργαζόμενοι ισχυροποιούν τις θέσεις τους με την ένταση της ενότητας και του αγώνα τους. Αυτή η προϋπόθεση είναι αναγκαία και για τους επόμενους σκληρούς αγώνες, που αναπόφευκτα θα έρθουν, αφού τα βασικά προβλήματα των ναυτεργατών παραμένουν άλυτα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ