Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στερεά - Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε Χαλκίδα, Λιβαδειά και Αμφισσα,οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την απόφασή τους να θέσουν φραγμό με τον αγώνα τους στις αντιλαϊκές - αντεργατικές και φορομπηχτικές πολιτικές, αλλά και να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο απέναντι στο "μαύρο" μέτωπο κυβέρνησης - ΣΕΒ - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Χαλκίδα,παρότι η συγκέντρωση ήταν ικανοποιητική, δεν ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Ο πρόεδρος του ΕΚ Χαλκίδας, Λ. Τέσκος,αναφέρθηκε ελάχιστα στο φορολογικό νομοσχέδιο και κατανάλωσε το υπόλοιπο της ομιλίας του στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα στελέχη της ΕΣΑΚ και μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κ. Πάλλης και Δ. Πυλιχός πρότειναν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και σε τοπικό επίπεδο, αφού η Εύβοια δέχεται ακόμα τα πλήγματα των αποτελεσμάτων της πολιτικής αποβιομηχάνισης.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση, είτε με 24ωρη απεργία είτε με στάσεις εργασίας, ήταν 100% στις επιχειρήσεις "Τσιμέντα Χαλκίδας", ΛΑΡΚΟ, "Πρώην Τσαούσογλου", "Ιντεάλ Στάνταρτ", "Ιντεάλ Πυρίμαχα", ΔΑΡΙΓΚ, Ναυπηγεία Αυλίδας, "Ελλενίτ", "Κεραμεικά Αρτάκης", ΙΒΣ και ΑΙΓΙΣ.Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη. Στην Αγροτική Τράπεζα 100%,στα ΕΛΤΑ 42% και στη ΔΕΗ 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ