Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάλογος και το 1998 βλέπουμε...

Συνάντηση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών με τον υφυπουργό Οικονομικών και εκπροσώπους των κομμάτων

Με το γνωστό άλλοθι του "κοινωνικού διαλόγου" και παραπέμποντας στη συγκρότηση ...επιτροπών, επιχείρησε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς,στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, να "ντύσει" την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το παραμικρό αίτημα των εργαζομένων και την εμμονή της στο νέο ληστρικό φορολογικό νομοσχέδιο. Η συνάντηση έγινε μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας, ενώ άλλη αντιπροσωπεία συνδικαλιστών κατέθεσε το ψήφισμα με τα αιτήματα στον πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως για το θέμα του φορολογικού συστήματος θα συγκροτηθεί επιτροπή, που, όπως είπε, "στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου θα πάρει υπόψη της τις θέσεις του διαρθρωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και η κυβέρνηση θα πάρει τις δικές της αποφάσεις". Για να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματα για αύξηση του αφορολόγητου ορίου και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας για το ...'98!

Ο Χ. Πολυζωγόπουλος,πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αν και σημείωσε πως η κυβέρνηση μπορούσε να ικανοποιήσει από τώρα τουλάχιστον το αίτημα για αύξηση του αφορολόγητου, ωστόσο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υφυπουργού, σαν "θετική εξέλιξη".

Την αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ που του παρέδωσε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

Από το ΚΚΕ, το ψήφισμα παρέλαβε ο βουλευτής Μ. Κωστόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ με το νομοσχέδιο και τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων και τόνισε: "Καταθέσαμε πρόταση νόμου πρόσφατα, στην οποία εμπεριέχεται και η πρόταση του συνδικαλιστικού κινήματος για αφορολόγητο όριο και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Μιλήσαμε ακόμα και για τη σχέση έμμεσων - άμεσων φόρων. Η απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζόμενων θα έχει και συνέχεια. Αλλά δε δικαιολογείται η ΓΣΕΕ να βλέπει κινητοποιήσεις και να μην παρεμβαίνει να συντονίσει τους αγώνες, να συγκροτήσει μέτωπο κατά αυτών των σχεδίων".

Η αντιπροσωπεία επέδωσε το ψήφισμα και στον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη,ο οποίος αρκέστηκε σε ευχές για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, καθώς και στους Μ. Εβερτ,Δ. Τσοβόλα και Ν. Κωνσταντόπουλο,οι οποίοι δήλωσαν συμπαράσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση για τα μάτια του κόσμου (1999-08-26 00:00:00.0)
Το ψήφισμα (1997-01-24 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην πανεργατική απεργία (1997-01-21 00:00:00.0)
Σε θέση "μάχης" για το φορολογικό (1997-01-16 00:00:00.0)
Απεργία για το φορολογικό (1997-01-08 00:00:00.0)
Το ψήφισμα (1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ