Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εκσυγχρονιστικά" τερτίπια

Αν πιστέψει κανείς τον υφυπουργό Γ. Δρυ, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να εξετάσει το ενδεχόμενο τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας και αύξησης του αφορολόγητου ορίου για το 1998. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε χτες με τους απεργούς έκανε λόγο για "διακομματικές επιτροπές" και "κοινωνικό διάλογο", προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Επειδή όταν κανείς ακούει για... πολλά κεράσια επιβάλλεται να είναι προσγειωμένος, ένα πράγμα μπορεί να παρατηρηθεί: Η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και η θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα επίπεδα του επίσημου ορίου φτώχειας, αποτελούν απλές πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς να χρειάζονται οποιεσδήποτε "επιτροπές" και "διάλογοι". Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον επίσημο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και του υπουργείου Πρόνοιας για το όριο φτώχειας, είναι από μόνα τους αρκετά για να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τις κουτοπονηριές. Κάθε ιδέα που συνδέει τα συγκεκριμένα αιτήματα με "επιτροπάτα", "κοινωνικούς διαλόγους" και άλλα "εκσυγχρονιστικά" τερτίπια, μόνο για επί το αντιλαϊκότερον αλλαγές και προσαρμογές του φορολογικού συστήματος προϊδεάζουν. Το δεδομένο πάντως, σ' αυτή τη φάση, είναι η συνειδητή άρνηση της κυβέρνησης σε οποιαδήποτε ιδέα πραγματικής τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας και αύξησης του αφορολόγητου ορίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ