Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμάκωση υπόσχεται η Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Στη Θεσσαλονίκη οι απεργοί πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση και πορεία προς το ΥΜΑΘ, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νάουσα, στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Β. Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΘ, οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες απέργησαν σε ποσοστό 70%, ενώ μικρότερη ήταν η συμμετοχή στις μεταποιητικές βιοτεχνίες, στις κατασκευές και στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. "Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Ηλίας Κοντόπουλος και πρόσθεσε: "Εμείς, σαν ΕΚΘ, πιστεύουμε πως οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και στην επόμενη ολομέλεια της ΓΣΕΕ θα καταθέσουμε συγκεκριμένη αγωνιστική πρόταση".

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων και ακολούθησε πορεία προς το ΥΜΑΘ, όπου η απεργιακή επιτροπή επέδωσε ψήφισμα στον υπουργό. Στην ομιλία του ο γγ του ΕΚΘ, Βασίλης Ρέβας,αναφέρθηκε στο απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και κατήγγειλε τον αυταρχισμό και τις τακτικές διάσπασης και κατασυκοφάντησης που ακολουθεί ενάντια στους εργατικούς αγώνες. "Είμαστε σίγουροι, τόνισε, πως το μέτωπο της κυβέρνησης, και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, θα συντριβεί στο μέτωπο που ορθώνουν κατά της πολιτικής της οι εργάτες, οι αγρότες, οι εκπαιδευτικοί, οι ΕΒΕ".

Ανάλογη ήταν και η ομιλία του οργανωτικού γραμματέα του Νίκου Γιαννόπουλου,που τόνισε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει, μετά τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 1997, νέα επίθεση με το φορολογικό νομοσχέδιο στα εισοδήματα της εργατικής τάξης, ενώ ενισχύει τους κεφαλαιούχους και την παραοικονομία.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε εκ μέρους των καθηγητών ο αντιπρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ, Τριαντάφυλλος Μουταφίδης,ο οποίος τόνισε πως οι αγώνες είναι κοινοί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί την παιδεία στη διάλυση και στο ξεπούλημα.

Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης τονίζουν: "Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι καλούμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε τα υποζύγια του φορολογικού συστήματος, ενώ οι μεγαλοεισοδηματίες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι να χαίρουν μόνιμης φορολογικής ασυλίας και να δηλώνουν εισοδήματα μικρότερα από τα δικά μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανωμένη απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα (2021-02-11 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό με συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ (2017-03-08 00:00:00.0)
Περήφανη απάντηση στην ανάλγητη πολιτική (1997-11-28 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα (1997-02-18 00:00:00.0)
Κραυγή οργής από εφτά πόλεις (1997-02-14 00:00:00.0)
Αγωνιστική ανάταση (1996-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ