Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στα "πλαστικά ανθρωπάκια"

Μετά την παράδοση της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας και τη σταδιακή άλωση και των υπόλοιπων τομέων της δημόσιας ζωής από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ήρθε η ώρα της παράδοσης και της ίδιας της προσωπικής ζωής του πολίτη. Η πλήρης υποδούλωση χώρας και πολιτών προωθείται με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Σε εφαρμογή οδηγίας των Βρυξελλών, το ελληνικό Κοινοβούλιο, σαν καλός πρωτοκολλητής των αποφάσεων - εντολών του Διευθυντηρίου, ξεκίνησε τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, με το οποίο νομιμοποιείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Το σχετικό νομοσχέδιο χρησιμοποιεί, με γκαιμπελίστικο τρόπο, ως πρόσχημα την προστασία του πολίτη από το ηλεκτρονικό φακέλωμα, για να το καθιερώσει. Στόχος των εμπνευστών του είναι να φαλκιδευθούν οι συνταγματικές εγγυήσεις για την προστασία της προσωπικότητας της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του απόρρητου της επικοινωνίας, της αξίας του ανθρώπου και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την περιβόητη Συνθήκη Σένγκεν.

Το σύστημα πληροφοριών Σένγκεν, με πρόσχημα την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως τρομοκρατία, ναρκωτικά και γενικά το οργανωμένο έγκλημα, δημιουργεί μια γιγαντιαία τράπεζα πληροφοριών, με χιλιάδες τερματικά, όπου θα χωράνε, όχι απλά τα ονόματα και τα στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας των πολιτών, αλλά και η ίδια η προσωπική ζωή του καθενός. Στοιχεία, δηλαδή, που ακόμα και οι ίδιοι μπορεί μετά από ένα διάστημα να τα έχουμε ξεχάσει, θα μας κυνηγάνε εφ' όρου ζωής, όταν θα αναζητούμε δουλιά, όταν θα κάνουμε αίτηση σε κάποια υπηρεσία, σε οποιαδήποτε δραστηριότητά μας.

Η ζωή μας πια, όχι μόνο θα φακελώνεται, αλλά και θα ...προδιαγράφεται, αφού με την επεξεργασία των στοιχείων που θα γίνεται θα σκιαγραφούνται, υπό τη μορφή πρόβλεψης, και οι μελλοντικές μας συμπεριφορές και θα εντασσόμαστε σε ανάλογες κατηγορίες. Ανά πάσα στιγμή, η ζωή μας θα μπορεί να μπαίνει στο μικροσκόπιο, αυτό που λέγεται τερματικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή, και να εξεταζόμαστε σαν να πρόκειται για κάποιο επικίνδυνο επιβλαβή μικροοργανισμό. Στόχος τους είναι να χειραγωγήσουν, να "κατασκευάσουν" το "μεταλλαγμένο άνθρωπο του εργαστηρίου", που θα υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των μονοπωλίων, υπό συνθήκες "νέας τάξης πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Σένγκεν είναι δημιούργημα των κυρίαρχων κύκλων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των εκφραστών του, με σκοπό τη θωράκιση των καθεστώτων τους, καθώς και την καταδυνάστευση των λαών. Στα πλαίσια αυτά, η Σένγκεν έρχεται να υπηρετήσει έναν ιδιαίτερο στόχο, τον άμεσο έλεγχο προσώπων και πραγμάτων στον χώρο των συμφερόντων τους.

Η προώθηση και εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακελώματος δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι το ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, αλλά η μη θεσμοθέτηση αυτής της βάναυσης, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνης για τα δημοκρατικά δικαιώματα παραβίασης της ανθρώπινης προσωπικότητας. Εξάλλου, από τη στιγμή που συγκεντρώνονται τέτοια στοιχεία, κάποια μέρα θα χρησιμοποιηθούν. Επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη διεύρυνσης της προστασίας της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής, ανάγκη που υπήρχε ακόμα και πριν τη Σένγκεν. Το όλο θέμα πρέπει να γίνει υπόθεση του μαζικού κινήματος. Οι αυριανοί πολίτες δεν μπορεί να είναι τα πλαστικά ανθρωπάκια που θα βγαίνουν από το "σωλήνα", κατά παραγγελία των αναγκών της "νέας τάξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ