Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Σήμερα η πορεία ενάντια στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει πικετοφορία σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία συμμετέχει και η ΕΕΔΥΕ.

Η πικετοφορία, όπως τονίζει στο κάλεσμά της προς τους νέους η "Νεανική Δράση", διοργανώνεται ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση μεραρχίας 3.000 μισθοφόρων - Ράμπο, υποταγμένης στις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Ενάντια στις νέες αγορές του αιώνα, ύψους 4 τρισ. δραχμών, που, στην ουσία, εξυπηρετούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, ενώ για παιδεία, πολιτισμό και υγεία δίνονται ψίχουλα.

Η ΕΕΔΥΕ, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, "εκτιμά ότι η κυβέρνηση προχωρά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ των 4 τρισ. δραχμών, το οποίο πρόκειται για καθαρά ΝΑΤΟικό, που δεν έχει σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Ο χαρακτήρας αυτού του προγράμματος, συνδεδεμένος και με τις αλλαγές που προωθούνται στις ένοπλες δυνάμεις, δείχνει την επιλογή των κυβερνώντων για τη χώρα μας. Υποχρεώνουν το λαό να πληρώνει αστρονομικά ποσά δήθεν για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, ενώ στην πραγματικότητα μετατρέπουν τις ένοπλες δυνάμεις σε υπασπιστή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ".

Η ΕΕΔΥΕ επίσης αναφέρει: "Αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση απέναντι στο λαό τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι (αγρότες, καθηγητές, δάσκαλοι) αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, η κυβέρνηση ενώ κάνει λόγο για οικονομική κρίση, το κεφάλαιο να αυξάνει τα κέρδη του και εκείνη να ξοδεύει αστρονομικά ποσά για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των επιθετικών του σχεδίων στην περιοχή".

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους φίλους της ειρήνης, τις Επιτροπές Ειρήνης της Αθήνας και τον αθηναϊκό λαό, "να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή εκδήλωση και μαζί με τη νεολαία να διατρανώσουν τη θέλησή τους, ν' αγωνιστούν αποφασιστικά ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τους εξοπλισμούς, για τη συγκρότηση μεραρχίας 3.000 μισθοφόρων - Ράμπο, υποταγμένης στις ανάγκες του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ