Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εργασιοθεραπεία ο Εβερτ, περιοδείες ο Σουφλιάς

Συνεχίζοντας την κομματική "εργασιοθεραπεία", πιστός στην τακτική του να δείχνει ότι ασχολείται μόνο με "τα προβλήματα του τόπου", ο Μ. Εβερτ συγκάλεσε χτες το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο ασχολήθηκε με την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα. Η ΝΔ, όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Π. Παυλόπουλος, ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ζητάει για μία ακόμα φορά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση ασκήθηκε από ορισμένα στελέχη κριτική στις θέσεις που εξέφρασε τελευταία ο Κ. Μητσοτάκης για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι δεν πρέπει η ΝΔ να εμφανίζεται στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής με διαφορετικές γραμμές.

Από την πλευρά του ο Γ. Σουφλιάς, μιλώντας χτες στην Πάτρα, κατηγόρησε τον Μ. Εβερτ ότι δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση, είπε ότι δεν μπορεί η ΝΔ με τον Εβερτ πρόεδρο να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ζήτησε "επαναπροσδιορισμό της πολιτικής φυσιογνωμίας". Μάλιστα κατήγγειλε τον Μ. Εβερτ για αυταρχισμό, λέγοντας ότι στη ΝΔ "χρειάζεται αρχηγός που να εμπνέει και όχι να απειλεί".

Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος εισηγητής που ασχολείται με την ένσταση Κούβελα κατά της εκλογής Εβερτ ως βουλευτή Θεσσαλονίκης, προτείνει την απόρριψη της ένστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ