Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρωσική "είσοδος" στην κυπριακή σκηνή

Με θετική διάθεση αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τις προσπάθειες της Μόσχας να εμπλακεί στις διπλωματικές διεργασίες που αφορούν στο Κυπριακό. Βέβαια, όπως παρατηρούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, το ενδιαφέρον της Μόσχας συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια της Μόσχας να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα της αγοράς όπλων, που θα σημάνει και την ενίσχυση του ρόλου αυτής της χώρας στη Διεθνή Σκηνή.

Οι ρωσοκυπριακές εμπορικές συμφωνίες για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κύπρου αποτέλεσαν την "είσοδο" της Μόσχας στη νέα παρτίδα του κυπριακού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτής της διπλωματικής δραστηριότητας απεσταλμένοι του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας πραγματοποιούν περιοδεία στο τρίγωνο Αθήνας - Λευκωσίας - Αγκυρας και χτες συναντήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τους Ρώσους απεσταλμένους δήλωσε πως διαπιστώθηκε "εκτεταμένη σύμπτωση απόψεων, οι ιδέες μας είναι κοινές. Είναι ότι η Κύπρος είναι ένα διεθνές πρόβλημα, ότι ο ΟΗΕ πρέπει να παραμείνει το κύριο πλαίσιο για τις προσπάθειες επίλυσής του". Ο Θ. Πάγκαλος στις δηλώσεις του είπε επίσης πως ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για τη βοήθεια της Ρωσίας στην ενίσχυση της κυπριακής άμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ