Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση για τη διάθεση της παραγωγής μήλων, την προστασία της, καθώς και την προστασία του εισοδημάτων των μηλοπαραγωγών, επισήμανε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος. Ο κομμουνιστής βουλευτής υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης, καλώντας τη να πάρει μέτρα ενάντια στις εισαγωγές που πλήττουν την εγχώρια παραγωγή. Να ενισχύσει τις εξαγωγές και σ' ό,τι αφορά την εσωτερική κατανάλωση να τροφοδοτηθεί ο στρατός, τα νοσηλευτικά ιδρύματα κ. ο. κ.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα διάθεσης της μηλοπαραγωγής, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι εισαγωγές γίνονται ακόμη και από την Τουρκία. Ζήτησε δε, από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί στην καταγγελία ότι ο Στρατός τροφοδοτείται με μήλα που προέρχονται από τη γειτονική χώρα. Επίσης σε ό,τι αφορά τη χυμοποίηση, τόνισε ότι έρχονται παγοκολόνες από την Αμερική και μάλιστα αδασμολόγητα, λόγω ΓΚΑΤΤ, με αποτέλεσμα ο φρέσκος ελληνικός χυμός να εκτοπίζεται. Τέλος ο Ν. Γκατζής κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα τις αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής αρνήθηκε (!) ότι γίνονται εισαγωγές μήλων και δεσμεύτηκε ότι θα ελέγξει το θέμα και θα πάρει αυστηρά μέτρα, αν οι καταγγελίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ακόμη είπε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για τη διάθεση της μηλοπαραγωγής, όπως δραστηριοποίηση των μονάδων χυμοποίησης, ενίσχυση των εξαγωγικών φορέων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ