Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΟΤ
Ξεπουλιέται όσο όσο

Το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ, στο όνομα της υποτιθέμενης αξιοποίησης, επανέλαβε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης,απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη μέθοδο της μακροχρόνιας εκμίσθωσης στη σταδιακή εκχώρηση εκτάσεων του ΕΟΤ σε ιδιώτες, ενώ ταυτόχρονα ουσιαστικά χαρίζονται χρέη δισεκατομμυρίων από τα ούτως ή άλλως εξαιρετικά χαμηλά μισθώματα μονάδων, τα οποία όμως δεν αποδίδουν οι μισθωτές. Να σημειωθεί ότι όπως επισήμανε ο Ν. Γκατζής οι μισθωμένες μονάδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κυριολεκτικά λεηλατηθεί από τους ιδιώτες μισθωτές, με αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων αρνητικών να δυσφημίζεται ο ελληνικός τουρισμός.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική να βαφτίζεται το κρέας ψάρι, προσπάθησε να παρουσιάσει το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ σαν αξιοποίηση εγκαταλειμμένης περιουσίας, χωρίς όμως να πει ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή. Σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στις μισθωμένες μονάδες του Οργανισμού παραδέχτηκε μεν ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη όσον αφορά το ύψος του καταβαλλόμενου μισθώματος, αντί όμως να αναφερθεί σε ποιες λύσεις θα προχωρήσει για να διορθωθεί η κατάσταση, είπε απλώς ότι εξετάζεται η λήψη μέτρων. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Οικονομικών με προφανή σκοπό να συσκοτίσει την πραγματικότητα, αφού ισχυρίστηκε ότι από την εκχώρηση περιουσίας του ΕΟΤ θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα επενδυθούν πολλά δισεκατομμύρια, πρόσθεσε χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι ο ΕΟΤ δεν μπορεί να κάνει τέτοιες επενδύσεις και σαν άλλοθι επικαλέστηκε το επιχείρημα πως σαν επιχειρηματίας έχει αποτύχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ