Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ" ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
Απορρίφθηκαν όλες οι τροπολογίες

Χωρίς συζήτηση, σχεδόν, απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση όλες οι τροπολογίες που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η ψήφιση του οποίου μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία ολοκληρώθηκε χτες.

Η πρώτη τροπολογία του ΚΚΕ αφορούσε στην κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών να εκτοκίζουν τους οφειλόμενους σε αυτές τόκους από την πρώτη μέρα καθυστέρησης "άνευ οιουδήποτε χρονικού ή άλλου περιορισμού", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη ΝΔ το 1980 και από τότε το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σε ισχύ. Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς,απαξίωσε ακόμα και να εξηγήσει γιατί απορρίπτει η κυβέρνηση την τροπολογία.

Η δεύτερη τροπολογία αναφερόταν στο πάγιο αίτημα των εργαζομένων για αναπροσαρμογή του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος. "Είναι απαράδεκτο να αρνείται κανείς να αποδεχτεί αυτή τη λογικότατη πρόταση ολόκληρου του εργατικού κινήματος", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος.Η απάντηση του Γ. Δρυ ήταν να παραπέμψει στο μέλλον την υπόθεση, λέγοντας ότι έχει συσταθεί επιτροπή, που μεταξύ των άλλων που θα εξετάσει θα είναι το 1998 να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Η τρίτη τροπολογία του ΚΚΕ αφορούσε στην κατάργηση των "αντικειμενικών" κριτηρίων και τη φορολόγηση των επαγγελματοβιοτεχνών βάσει των λογιστικών τους βιβλίων. Ο Γ. Δρυς είπε ότι με την πρόοδο της μηχανοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών και πάντως πριν από το τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχουν καταργηθεί τα "αντικειμενικά" κριτήρια. Ο Ν. Γκατζής υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθούν από φέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ