Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να φραχτεί ο δρόμος στην αντιλαϊκή πολιτική

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ελευσίνα

Στην προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - σε τρία θέματα της επικαιρότητας: στις περικοπές στο νοσοκομείο Ελευσίνας, στις απολύσεις στα εργοστάσια και στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε την περικοπή των λειτουργικών εξόδων του νοσοκομείου της Ελευσίνας. "Αποτελεί πρόκληση, είπε, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι οι νόμοι που ψηφίζονται εκχωρούν κέρδη και προνόμια στους λίγους". Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που εκχωρούνται στο μεγάλο κεφάλαιο, σημειώνοντας ότι η Βουλή έχει μετατραπεί από την πλειοψηφία της σε μια βιομηχανία τέτοιων αποφάσεων. "Είναι πρόκληση, είπε, όταν μάλιστα αυτό το νοσοκομείο έγινε και αντικείμενο προεκλογικής φιγούρας. Το ΚΚΕ θα παρέμβει για να το μάθει ο κόσμος".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των εργοστασίων που κλείνουν, πετώντας στους δρόμους τους εργαζόμενους. "Τα εργοστάσια αυτά, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, κλείνουν όχι γιατί δεν μπορούν να σταθούν, αλλά απλώς γιατί οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να βγάλουν κέρδη με άλλο τρόπο. Στην Ελλάδα έχουμε χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και πλούσιους επιχειρηματίες, διότι οι ίδιοι ιδιώτες που κλείνουν τα εργοστάσια, οι ίδιοι στο μεταξύ έχουν ανοίξει άλλες επιχειρήσεις και μάλιστα εκτός Ελλάδας". Αυτό που χρειάζεται, πρόσθεσε, είναι ταυτόχρονα με τον αγώνα για να βρουν δουλιά οι απολυμένοι, να ενισχυθεί ο αγώνας εναντίον αυτής της ασυδοσίας και της κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι με διάφορους τρόπους επιχειρείται να καταργηθεί το δικαίωμα της απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα του αγώνα.Και είπε χαρακτηριστικά ότι με βάση τη λογική που προβάλλεται, το Φλεβάρη δε θα πρέπει να γίνονται απεργίες γιατί κάνει κρύο, μετά έχουμε το Πάσχα, ακολουθεί το καλοκαίρι με τον τουρισμό κλπ.

Ειδικά για τις αγροτικές κινητοποιήσεις τόνισε ότι οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους επειδή έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα.Οσο για τα περί διαλόγου της κυβέρνησης σημείωσε: "Η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια ένας διάλογος γίνεται. Κάθονται οι φορείς συζητάνε, καταθέτουν υπομνήματα και δεν έγινε τίποτα". Και πρόσθεσε: "Εμείς δε λέμε ότι κλείνοντας ένα δρόμο λύνονται τα προβλήματα. Λέμε ότι πρέπει να φραχτεί ο δρόμος σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να μπορέσει ο λαός να διεκδικήσει και νέα δικαιώματα,όχι μόνο να μη χάσει αυτά που έχει".

Αναφερόμενη στην τακτική της κυβέρνησης είπε ότι "έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση τρομοκρατίας. Προσπαθεί να απομονώσει ένα ένα κλάδο να τον τσακίσει και να χτυπήσει τον επόμενο. Βλέπετε απέναντι στους εκπαιδευτικούς δείχνει φοβερή αδιαλλαξία, ενώ απέναντι στους αγρότες ακολουθεί τη συκοφαντία. Αυτή είναι η τακτική της. Με αυτή την έννοια η ενότητα των εργαζομένων είναι το παν σήμερα.Την πολιτική που προσπαθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση πρέπει να την αντιπαλεύει ο λαός ενωμένος, με αλληλεγγύη και να αποσπά λύσεις όπου μπορεί". Στο σημείο αυτό ανέφερε το παράδειγμα των ναυτεργατών. "Οι ναυτεργάτες, είπε, δεν έλυσαν τα προβλήματά τους, αλλά αυτό που έγινε είναι ένα μικρό ρήγμα στην κυβερνητική πολιτική. Είναι ένα αποτέλεσμα του αγώνα και των άλλων κλάδων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τους διαιρέσει, να τους διασπάσει ακολουθώντας μια πολιτική "αλά Βοσνία" για να περάσει ένα μπαράζ καινούριων αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό είναι το μυστικό της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης και της στάσης της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ