Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοροϊδεύουν την ΠΥΡΚΑΛ

Το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα ήταν ο δεύτερος σταθμός στην περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα

Το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας και που ταυτόχρονα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ήταν ο δεύτερος σταθμός στην περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα,επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

Τα "γκρίζα" σύννεφα ολοένα και σκιάζουν περισσότερο την εταιρία, αφήνοντας αβέβαιο το μέλλον της. Ηδη προωθείται η μείωση του προσωπικού, καθώς με εγκύκλιο της διοίκησης γίνεται λόγος για 600 μετατάξεις εργαζομένων της επιχείρησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επιπλέον υπάρχουν συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων.

Ενα θερμό καλωσόρισμα επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στην Αλ. Παπαρήγα και στην αντιπροσωπεία του Κόμματος. Ενα ιδιαίτερα "ζεστό" κλίμα που εκφράστηκε έντονα απ' την είσοδο της αντιπροσωπείας στο εργοστάσιο και μέχρι την έξοδο απ' αυτό.

Η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε καταρχήν με τη διοίκηση του σωματείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και για τις προτάσεις τους.

"Κρίσιμη για την επιχείρηση" χαρακτήρισε ο Α. Κοντούλης,πρόεδρος του σωματείου, τη χρονιά που διανύουμε. Αναφερόμενος στα προβλήματα της εταιρίας και κύρια τα οικονομικά, παρουσίασε τις θέσεις και τα αιτήματα αιχμής του σωματείου, που αφορούν: Την κρατική χρηματοδότηση της εταιρίας, ώστε να μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Την ένταξή της στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Την ανάληψη παραγγελιών του στρατού, σε πενταετή βάση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο του εστιατορίου.

Χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου

Παίρνοντας το λόγο η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι "φαινομενικά η ΠΥΡΚΑΛ δε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κινδύνου", ωστόσο, τόνισε, ότι "ήδη έχει ακολουθήσει την καθοδική πορεία της βιομηχανίας στη χώρα. Εκτιμούμε ότι αυτή την περίοδο, μεγαλώνουν οι απειλές για την εταιρία". Συνέχισε σημειώνοντας πως "υποτίθεται ότι η ΠΥΡΚΑΛ θα σηκώσει ένα βάρος του νέου εξοπλιστικού προγράμματος. Λογικά θα έπρεπε ο κρατικός προϋπολογισμός να αναφέρει κονδύλι στήριξης της παραγωγικής της προσπάθειας. Τέτοιο κονδύλι δεν υπάρχει. Αντίθετα τη στέλνουν στο δανεισμό από τράπεζες, δηλ. τόκοι, "πανωπροίκια" κ.ά. Αρα κοροϊδεύουν την ΠΥΡΚΑΛ.Επιπλέον συζητείται αυτή η ιστορία με τις μετατάξεις. Προς τι οι μετατάξεις; Αν μπει στο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα έπρεπε να μιλάμε για νέες θέσεις εργασίας. Χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου".

Επισήμανε επίσης ότι το τεράστιο αυτό εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξάγγειλε η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί την άμυνα της χώρας. "Αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό αλλότριους σκοπούς και αποφασίζουν μέχρι και από πού θα πάρεις ακόμα και ανταλλακτικά. Λες και είμαστε δούλοι. Στις πιθανότητες είναι να συρρικνωθεί η ΠΥΡΚΑΛ και να δοθούν προγράμματα σε ιδιώτες πχ στον Κόκκαλη και την "Ιντρακόμ". Κριτήριο της πολιτικής είναι το τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο".

Κάλεσε τους εργαζόμενους: "να επαγρυπνείτε και πρέπει από τώρα να διεκδικήσετε και για το εργοστάσιο, την επιβίωσή του, αλλά και μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους να αποκρούσετε την επέλαση των αντεργατικών μέτρων που έρχεται. Με πρώτο το ασφαλιστικό, που μέσα από ένα στημένο διάλογο, πάνε να πάρουν όλες τις κατακτήσεις πίσω". Επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία αφυπνίζεται και έφερε σαν παράδειγμα τον αγώνα των αγροτών, των ναυτεργατών κλπ. Τέλος τόνισε την ανάγκη του συντονισμένου ενωμένου αγώνα λέγοντας πως "πρέπει να ενωθούμε και να δείξουμε την παλικαριά μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την Παιδεία στην Παλλήνη (2003-06-24 00:00:00.0)
"Ξεσηκωθείτε" (1998-04-30 00:00:00.0)
Στο Ρέθυμνο των προβλημάτων... (1998-03-06 00:00:00.0)
Η ΠΥΡΚΑΛ μπορεί και πρέπει να επιβιώσει (1997-09-25 00:00:00.0)
Εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα; (1997-05-13 00:00:00.0)
Εγκληματική πράξη το ξεπούλημά τους (1997-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ