Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Στο Ρέθυμνο των προβλημάτων...

Το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην Κρήτη, επισκέφτηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, αποτελούμενης από τους Μήτσο Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Μάκη Κοψίδη,μέλος της ΚΕ και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου, Τηλέμαχο Δημουλά,μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Περιοχής Κρήτης, Νίκο Μανουσάκη,μέλος του Γραφείου Περιοχής, Μιχ. Γρηγοράκη,γραμματέα της ΝΕ Ρεθύμνου και Γιώργο Νταγκουνάκη,γραμματέα της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Με τους "μελλοθάνατους" εργαζόμενους του ΙΓΜΕ

Στην περιοδεία της στο Ρέθυμνο η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Παράρτημα Κρήτης του ΙΓΜΕ το πρωί, όπου ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο και τους εργαζόμενους για τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση των παραρτημάτων του ΙΓΜΕ και φυσικά εκείνου της Κρήτης. Αναφερόμενοι σχετικά οι εργαζόμενοι - λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μιλούν σαν μελλοθάνατοι, αλλά ελπίζοντας πως δε θα διαλυθεί το ΙΓΜΕ - ζήτησαν και τη στήριξη του ΚΚΕ, ώστε να μην περάσει η διάλυση και η κατάργηση των παραρτημάτων, να μην περάσουν υποχρεωτικές μετατάξεις και μισθολογική υποβάθμισή τους. "Θέλουμε να κατοχυρώσουμε το έργο και την προοπτική του ΙΓΜΕ" τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η Αλ. Παπαρήγα, αφού ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ενέργειες του Κόμματος ώστε να μη διαλυθεί το ΙΓΜΕ όπως και άλλοι οργανισμοί και ερευνητικές υπηρεσίες, χαρακτήρισε σαν πολύ σοβαρό ζήτημα την κατάργηση των ερευνητικών κέντρων, τονίζοντας ότι αυτό συνδέεται με την παράδοση ολόκληρων τομέων στρατηγικής σημασίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό είναι έγκλημα, είπε η Αλ. Παπαρήγα και διαβεβαίωσε για τη στήριξη του ΚΚΕ.

Ακολούθως η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γ. Αγγελιδάκη και περιόδευσε στα τμήματα, όπου είχε συζήτηση με τους εργαζόμενους και το νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό κ. ά. Το νοσοκομείο, που είναι το μοναδικό, ουσιαστικά, στο νομό, αντιμετωπίζει οξυμένο πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Και βεβαίως η ικανοποιητική ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία στηρίζεται στο φιλότιμο του προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών κ. ά). Σχετικά με το κυβερνητικό... "ενδιαφέρον", οι εργαζόμενοι θύμισαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πως ο Οργανισμός Λειτουργίας έχει κατατεθεί εδώ και 10 χρόνια, αλλά ακόμη να εγκριθεί!

Παίρνοντας το λόγο η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία και αυξάνει τα νοσήλια σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Αργά το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα ενημερώθηκε στο ΕΚ Ρεθύμνου από τη διοίκησή του για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

Τέλος το βράδυ η Αλ. Παπαρήγα μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών, στον τοπικό σύλλογο για τα προβλήματα της γυναίκας και για το γυναικείο κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ