Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κείμενο - εμπαιγμός

Καταψήφισε το ΚΚΕ το Πρόσθετο Πρωτόκολλο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη

Με κατηγορηματικό τρόπο καταψήφισε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ το "Πρόσθετο Πρωτόκολλο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη", που εισηγήθηκε για κύρωση η κυβέρνηση. Πρόκειται για κείμενο που "συμπληρώνει" τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη κι όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,κάθε άλλο παρά σε θετική κατεύθυνση κινείται: "Είναι ένα κείμενο πολιτικής παρέμβασης, που ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες για τις κυρίαρχες δυνάμεις, ένα κείμενο σκοπιμότητας, ένα κείμενο που σε τελική ανάλυση είχε σε κάποιους άξονες θετικά ζητήματα, ενδεχόμενα να διατηρούσαμε κάποιες επιφυλάξεις και να μην το καταψηφίζαμε. Ωστόσο όμως, το κείμενο σήμερα έρχεται σε ευθεία αντίθεση, καταργεί στην ουσία δηλαδή Διακηρύξεις της Κοινωνίας των Εθνών, Διακηρύξεις του ΟΗΕ, Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας". Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το Πρωτόκολλο και να δηλώσει ότι θα σεβαστεί αυτές τις συμβάσεις και όχι να στηρίζεται στην αρχή του κειμένου ότι ο "εργαζόμενος έχει δικαίωμα στην ισότητα της ευκαιρίας".

Καταλήγοντας ο Μήτσος Κωστόπουλος τόνισε ότι "για ουσιαστικούς πολιτικούς λόγους, γιατί αυτή η Χάρτα των Δικαιωμάτων κατάντησε να είναι ένα κουρέλι σήμερα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και των συνεταίρων της των συντηρητικών δυνάμεων, το ΚΚΕ δεν μπορεί να ψηφίσει αυτή την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα γιατί θα ήταν σαν να συμμετείχε και αυτό σε έναν εμπαιγμό του εργάτη".

Ανταπαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, επιχείρησε να παρουσιάσει το εν λόγω κείμενο ως εκφραστή της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που πραγματοποιείται με κοινωνικές και βελτιωτικές ρυθμίσεις, που είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ