Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάγκη να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική

Σε μεγάλη συγκέντρωση στα Χανιά μίλησε προχτές η Αλέκα Παπαρήγα

Τις προτάσεις και θέσεις του ΚΚΕ για τα ειδικότερα και γενικότερα προβλήματα της Κρήτης ανέπτυξε, μιλώντας προχτές το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα του "ΞΕΝΙΑ" Χανίων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ειδικότερα αναφερόμενη στα οικονομικά εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων και το πρόβλημα ανάπτυξης του Ν. Χανίων και γενικότερα της Κρήτης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε τα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Τόνισε πως επιχειρούν να καταργήσουν κεκτημένα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, με την κατάργηση του 8ωρου, με το ελαστικό ωράριο και τη μερική απασχόληση. Επίσης την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και την αύξηση της ανεργίας. Ενώ όσον αφορά τα ζητήματα της ανάπτυξης της Κρήτης και ειδικότερα των Χανίων, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως το να στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό οδηγεί σε λάθος δρόμο. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία και οι μικρομεσαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις. Ομως, συνέχισε, η πολιτική που ακολουθείται περιορίζει την αγροτική παραγωγή, ενώ και ο τουρισμός συγκεντρώνεται σε λίγους, με σοβαρές επιπτώσεις για τα λαϊκά στρώματα του νησιού. Είναι παρήγορο, συμπέρανε η Αλ. Παπαρήγα, ότι τώρα, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τα αδιέξοδα και ανησυχούν. Ξεπερνούν τη διστακτικότητά τους και φαίνονται διατεθειμένοι να αγωνιστούν για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε, είναι οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν στο νησί.

Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε ακόμα στα προβλήματα που προκύπτουν με τη διχοτόμηση του Αιγαίου με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και από την παρουσία της βάσης της Σούδας στα Χανιά και των βάσεων γενικότερα και κάλεσε τους Χανιώτες να πλαισιώσουν την Επιτροπή κατά των Βάσεων και να αναπτύξουν ένα ρωμαλέο φιλειρηνικό κίνημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε σε σύσκεψη, που οργάνωσε η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, για το αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης σε αίθουσα του δημοτικού κηποθεάτρου. Κοινή συνισταμένη που προκύπτει από τις ομιλίες είναι πως πρέπει να παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η κατάσταση είναι ώριμη, όπως τονίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ