Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναδιοργάνωση... δεσμεύσεων
  • Αντίθετο το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο αλλαγών στο ΥΠΕΞ
  • Κόντρα Πάγκαλου - Σιούφα για τις δηλώσεις Ρέππα

Στις νέες "υποχρεώσεις" που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση απέναντί στη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση, και όχι σε πραγματικές ανάγκες, στηρίζεται η αναδιοργάνωση που επιχειρείται στο υπουργείο Εξωτερικών, επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης,στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Οργανισμού του ΥΠΕΞ.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ, που σημείωσε πως αυτές ακριβώς οι δεσμεύσεις "είναι ο λόγος που ο νέος οργανισμός του υπουργείου Εξωτερικών εισάγει και το θεσμό της μεικτής μονάδας διαχείρισης κρίσεων. Είναι ρητή υποχρέωση και στη Συνθήκη του Αμστερνταμ, υπάρχει αυτό και στη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση, όπου η χώρα μας συμμετέχει". Ο Μπάμπης Αγγουράκης πρόσθεσε ότι όντως υπάρχουν δυσλειτουργίες στο υπουργείο Εξωτερικών, πλην όμως το νομοσχέδιο δεν απαντά σε αυτές, ενώ την ίδια ώρα "είναι υπερβολικές οι εξουσίες που συγκεντρώνει ο υπουργός Εξωτερικών στα χέρια του με το νέο οργανόγραμμα".

Αντεγκλήσεις για τα Σκόπια

Εντύπωση προκάλεσε στη συνεδρίαση η κόντρα ανάμεσα στον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σιούφα, όταν ο τελευταίος έφερε στη συζήτηση τη χτεσινή φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Ρέππα, περί "Μακεδονίας των Σκοπίων". Ο Θ. Πάγκαλος, κάλυψε πλήρως τον υπουργό Τύπου, σημειώνοντας ότι αν και δε γνωρίζει τι εννοούσε ο Δ. Ρέππας, δέχτηκε την αιτιολογία του φραστικού λάθους, σημειώνοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει αποδείξει από τη θέση του ότι είναι σε θέση να χειρίζεται τις καταστάσεις. Επίσης υποστήριξε πως το όλο θέμα είναι κατασκεύασμα των ΜΜΕ, καλώντας τη ΝΔ να το αντιμετωπίσει με ψυχραιμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ